info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Tren Seferleri Bir Dahaki Seçime mi Kaldı?

Yine beklenen oldu

Yine beklenen oldu, Kapıkule-Çerkezköy arasında hizmete başlayan tren seferleri tekrar iptal oldu. 

Daha önce Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açılışını yaptığı Tekirdağ-Muratlı seferleri, açılıştan kısa bir süre sonra iptal edilmişti.2015 yerel seçimlerinden önce, Kapıkule-Çerkezköy arası tren seferleri hizmete açıldı. Yaklaşık iki ay süren seferler, tekrar iptal edildi. 
TCDD MÜDÜRÜNE SORUYORUM; SAYIN MÜDÜRÜM, TREN SEFERLERİ İÇİN BİR DAHAKİ SEÇİMİ Mİ BEKLİYORSUNUZ? Zaten ben Sayın Bakan Binali Yıldırım’ın hala neden bu TCDD müdürünü görevde tuttuğunu merak ediyorum. 
Sebebine gelince; 
-Önce Muratlı’da şehri doğu Berlin-Batı Berlin gibi ikiye ayırdı. Halkın özgürlük hakkını kısıtladı. 
-Atatürk evinin önüne de tel örgü çekerek bizi Avrupa’dan gelen misafirlere karşı utandırdı. 
-Trene seferlerini kısım kısım açıp kapatarak, bürokratik yetersizlik örneği sergiledi. 
-Yaklaşık 4-5 yıldır Kapıkule-İstanbul hattını hizmete sokamadı. Çerkezköy’e kadar açarak, trenlerin boş gitmesine ve DEVLETİN ZARAR ETMESİNE NEDEN OLDU. 
-Vatandaşta, eğer yük trenleri Kapıkule’den İstanbul’a kadar gidiyorken, yolcu treni gitmiyorsa, demek ki, sadece seçimden seçime açılıyor algısı oluşturdu. 
-KISACA ÖZETLEMEK GEREKİRSE, YILLARDIR BAŞARISIZLIK ÖRNEĞİ GÖSTEREN TCDD MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINARAK, BU İŞİ LAYIKIYLA EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜME KAVUŞTURARAK HALKA HİZMET SUNACAK BİR MÜDÜR GÖREV BAŞINA GETİRİLMELİDİR. ŞU ANDAKİ VATANDAŞ ALGISINA GÖRE, BİR HİZMET YETERSİZLİĞİ GÖSTEREN TCDD MÜDÜRLÜĞÜ YÜZÜNDEN, HALK, SADECE TCDD’Yİ DEĞİL, TÜM ULAŞTIRMA BAKANLIĞI VE HÜKÜMETİ SUÇLUYOR. ŞUNU KESİNLİKLE SÖYLÜYORUM Kİ; 
-İSTANBUL-KAPIKULE TREN SEFERLERİ HİZMETE AÇILIRSA, 
-MURATLI’YI İKİYE AYIRAN TEL ÖRGÜLER KALDIRILIP İKİ KİLOMETRE TREN GÜZERGAHI YER ALTINA ÇEKİLİRSE, 
-MURATLI-TEKİRDAĞ TREN YOLU HİZMETE AÇILIRSA, İDDİA EDİYORUM Kİ, ŞU AN CHP’DE KOLTUK KAVGASI VE MEMLEKET, MEZHEP AYRIMI YÜZÜNDEN MEYDANA GELEN KARGAŞADA, YEREL SEÇİMDE MEVCUT HÜKÜMET PATLAMA YAPAR. AKSİ TAKDİRDE, HEM TEKİRDAĞ HEM AK PARTİ KAYBEDER. HALKTAKİ SEÇİMDEN SEÇİME HİZMET ALGISINI KIRMAK ŞARTTIR. 

Dipnot; yol çalışması Halkalı’ya kadar bitmiş. Halkalı’ya kadar açık olan tren yolunda neden Kapıkule-İstanbul seferleri yapılmıyor? 
SAYIN ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM, SİZDEN ÇÖZÜM VE MÜSPET CEVAP BEKLİYORUZ