info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Zabıtası Ne İşe Yarar

Atalarımızın çok güzel bir lafı var; “baş nereyi gösterirse, ayak oraya gider” derlermiş.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü, vatandaşın şikâyetleri doğrultusunda Köprübaşı mevkiinde trafik ihlalleri ve zabıtaların umursamazlığı konusunda o bölgeye saat 16.00 civarında gittim. 

Ne yazıktır ki, şikâyetlerde haklı çıktılar. İkisi resmi biri sivil üç zabıta aracı tam da Köprübaşı trafik orta göbeğinde park etmiş, zabıtalar arabada oturmuş, ellerinde cep telefonu oturuyorlardı. Tam karşıda da bir kamyonet, yaya geçidinin üzerine park etmiş, yayalar etrafından dolanarak geçmeye çalışıyordu. Yanlarına giderek, o kamyoneti gösterdim ve “siz burada oturuyorsunuz, araçlar yasak yerlere park ediyorlar, biz de fotoğraf çekip haber yapınca kötü gazeteci oluyoruz. Görmüyor musunuz adamlar nereye park etmiş?” dedim. Fakat orada durduğum sürece, araçlar trafik kurallarını hiçe saymaya ve aynı araç da yaya geçidini işgal etmeye devam etti. 

Ben fotoğraf çekince, sivil zabıta aracındaki bir kişi, “benim aracımı neden çekiyorsun?” diye hesap sordu. Ey Tekirdağ Zabıta daire başkanlığının mümtaz temsilcileri, o kadar trafik ihlalini görmüyorsunuz da, benim belediyenin resmi aracının tam da araç dönüş yerinde durduğu görüntüyü çekince mi gözleriniz açılıyor? Görevinizi yapın, ondan sonra hesap sormaya yüzünüz olsun. 

Ardından karşı kaldırıma toplu taşıma otobüslerinin bekleme durağına geçtim. Ortalama 50 yaşlarında bir adam durakta otobüs bekliyordu. Hatırladığım kadarıyla,59 DM 153 plakalı Süleymanpaşa belediyesine bağlı bir resmi zabıta aracı durakta durdu ve zabıta aracındaki görevli zabıta memuru arasında şöyle bir konuşma geçti; 

-Merhaba nereye gideceksin? 
-Muratlı caddesine gideceğim otobüs bekliyorum. 
-Gel seni bırakalım. 
-Bir sıkıntı olmasın? 
-Ne sıkıntı olacak altımızda araba var iki dakikada bırakırız gel hadi merak etme. 

Siz belediyenin zabıta aracını, kolluk kuvvetleri statüsündeki resmi aracı dolmuş mu sandınız? 
Durakta bekleyen yolcuya dolmuş şoförlüğü yapmak size mi kaldı? Kaldırım kenarlarında trafik ihlali var, durak yerine araçlar park etmiş, siz onları kaldıracağınıza, durak yerinden yolcu taşıyorsunuz. 
Açtırın meydandaki kamerayı, görün tüm bunları. Bir keresinde de yaklaşık bir ay önce, aynı mevkide zabıta aracının içinde çocuklar vardı. Okul yaşındaki çocukları gezdirme aracı mı, zabıta aracı mı? Çarşı karakolunun karşısındaki tepedeki ilkokulun orada çay ocağında sık sık mesai saatinde birçok zabıtanın keyif çattığının şikâyetini de çok aldık. 

Hatta bir keresinde bizzat ben gördüm. Kameramı çıkardığımı görünce hepsi kalkmıştı. Muratlı’da servis araçlarının şehrin merkezini servis durağı haline getirdiğini, güzergâhlarını değiştirip, fabrika işçilerini çarşı göbeğinde evlerinin önlerinden aldığını yazdım, kimse umursamadı. İlçenin meydanını, Atatürk heykelinin önünü otoparka, servis durağına çevirdiklerini yazdım, yine kimse umursamadı. Muratlı’da başta sıra dükkânlar mevkii ana caddesi olmak üzere, ana caddelerin esnaflar tarafından işgal edildiğini yazdım, yine kimse umursamadı. Sayın Kadir Albayrak; Siz zabıtada disiplini sağlayan Erdin başkanı Ulaşım daire başkanlığına aldınız, sürekli sorunlar yaşanan Ulaşım daire başkanlığının başındaki kişiyi de zabıta daire başkanı yaptınız. 

BİZ BU İŞTEN BİR ŞEY ANLAMADIK. 
Madem bu başkanı buraya aldınız, bu yazdıklarıma da kulak verin.
Talimatı verin, zabıta görevini yapsın. 
Disiplini sağlasın. 
YOKSA BU DURUMDAN KİMSE MEMNUN DEĞİL BİLESİNİZ İSTEDİM. 

TAKDİR SİZİNDİR.