info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ`da Kongre ve Seçim Değerlendirmeleri 5

Büyükşehir

Görünen o ki,bu seçimlerde Tekirdağ’da siyasi dengeler çok değişken ve hareketli geçecek. 

CHP Tekirdağ^da kazanmak için değil, kaybetmek için elinden geleni yapıyor. Her ne kadar parti içinden birlik ve beraberlik mesajları verilmiş olsa da,Süleymanpaşa kongresi, parti içi koltuk ve gruplaşma çabalarını gözler önüne serdi.Kürsüde adeta bir kaos yaratılması, basının önündeki tartışmalar ve Eşkinat’ın bir sonraki seçimdeki sataşma şovu geri tepecek gibi görünüyor. 

Neyse konuyu dağıtmadan Büyükşehir belediye başkanlığı seçim adaylığı ve CHP’NİN ŞANSINA GELELİM;  

CHP’NİN ŞU ANDAKİ İKİ SENARYOSU DA FİYASKO İLE SONUÇLANABİLİR; 

1-Kadir başkanla devam etme olasılığında şansları yüksek ama Kadir başkanın yetersiz daire başkanları ve çalışkan daire başkanını başka bir daire başkanlığına alarak örnek daire başkanını adeta ateşe atması, basına karşı seviyesiz üslup kullanan daire başkanlarını hala görevde tutması, TEKBANK’I (PARDON TEKPARK) Tekirdağ halkına adeta bir cezalandırma gibi ısrarla dayatarak,özellikle park alanları ve belediye otobüslerinde eşitlik ilkesine aykırı davranışlar kaybettirecektir. Bu nedenle,TEKPARK’IN UYGULAMALARI VE TOPLU TAŞIMACILIK ŞARTLARI GÖZDEN GEÇİRİLİP, YETERSİZ DAİRE BAŞKANLARINA GÜLE GÜLE DİYEMİYORSA,KAYBETMEYE MAHKUMDUR.HERKESİN KADİR ABİSİNİN KENDİ ÇABASININ BELEDİYE BÜNYESİNDEKİ BİRİMLER TARAFINDAN KAYBETMESİ ÜZÜCÜ OLUR.(en üzüldüğüm nokta da,Tekirdağ’ın yetiştirdiği güzide ve başarılı bir genç olan Erdin Eral’ın ulaştırma daire başkanlığına getirilerek harcanacak olma olasılığıdır.Zabıtayı o düzene sokmuştu) 

2-Ak Partiden Cüneyt Yüksel’in aday olma olasılığına karşı,adeta Halk TV’NİN kadrolu çalışanı gibi olan Candan Yüceer’in,Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığı adayı konuşuluyor.Bunda da CHP 3-0 YARIŞA GERİDEN BAŞLAR. CHP kulislerinde yıllardır konuşulan bir muhabbet var;CHP Tekirdağ milletvekili ve (ESKİ)genel başkan yardımcısı Sayın Faik Öztrak ilk aday olduğunda Tekirdağ’a gelmiş ve il başkanlığına telefon ederek, “ben Tekirdağ’ı bilmiyorum,gelin beni MAXİ’NİN oradan alın” demiş. (bunu partililer anlatıyor) 

Kısaca Tekirdağ’ı ön seçimden ön seçime hatırlayan bir vekil var.Şimdi bir de sonraki seçimi garantilemek için Tekirdağ’dan başka televizyon olan her yere giden, HALK TV’NİN DAİMİ KONUĞU OLAN bir de televizyoncu vekilimiz var.Şimdi size soruyorum; Tekirdağ’ın sorunlarıyla ilgilenip halkla iç içe olan vekil ve belediye başkanı mı istiyorsunuz yoksa seçimden seçime gelen veya televizyon televizyon gezen bir vekil veya belediye başkanı mı istiyorsunuz? 

Bir soru daha;Televizyon ekranında her zaman yer alan bu muhterem vekil,kaç defa Tekirdağ’dan veya sorunlarından bahsetti? 
Bu şartlarda Büyükşehir hayal olur.
CHP ÖNCE KENDİ ARASINDAKİ İÇ ÇEKİŞMEYİ ÇÖZERSE BAŞARILI OLUR.AKSİ TAKDİRDE HAYAL OLUR. 

SONRAKİ YAZIM;SÜLEYMANPAŞA VE DİĞER İLÇELER