info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağlılar Namık Kemal`i de İsmini de Hak Etmiyor

Merak ediyorum…

Ne hakla vatan şairi Namık Kemal’in ismini her yere veriyorlar? 
Ne hakla Namık Kemal’den övünerek, gururla bahsediyorlar? 
Ne hakla ve ne cesaretle Namık Kemal Tekirdağlı,Tekirdağ’da yaşamış, Tekirdağ’a mal olmuş bir vatan şairi deme cüretini gösteriyorlar? 
Bunu söylerken nasıl hiç yüzleri dahi kızarmıyor? 
Siz NAMIK KEMALİ HAK ETMİYORSUNUZ. 
Sizin NAMIK KEMAL İSMİNİ DAHİ AĞZINIZA ALMAYA BİLE HAKKINIZ YOK. 

Bir grup Namık Kemal sevdalısı, bu değerli vatan şairi adına dernek kurmuş. Bu saygıdeğer eli öpülesi insanlar, Namık Kemal’in eşyalarını, eserlerini, fotoğraflarını, kullandığı kap-kacaklara varana kadar bir araya getirerek, bir Namık Kemal evi yapmış. Tekirdağ belediyesi de zamanında burayı almış. Burayı kuran dernek mensupları da 49 yıllığına burayı kendi idarelerine almış. 

ASIL SORUN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR OLUNCA, BİR ANDA NAMIK KEMAL SEVGİSİ BELEDİYELERDE YOK OLUVERMİŞ. 
HAZİRAN AYINDA, BELEDİYE ORADAKİ GÖREVLİSİNİ GERİ ALMIŞ. 

Kadir başkan, “Namık Kemal evi, Süleymanpaşa sınırları içindedir. Süleymanpaşa belediyesinin yetkisindedir. Süleymanpaşa belediyesi görevli vermesi gerekir” demiş. (sanki Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin yeri de Süleymanpaşa da değil UZAYDA BULUNUYOR) 

Ekrem Eşkinat da, “bir değil iki görevli verelim” demiş ama değil iki, bir tane bile vermemiş. 
Şimdi sormak lazım; 

1-Sanat destekçisi havalarındaki Sayın Eşkinat, binlerce lira harcayıp, ismini, cismini dahi duymadığımız kişileri sanat adına Tekirdağ’a getirirken, yanı başındaki tarihe sahip çıkmıyor. 

2-Sanat eseri dediği mermerlerin parklara yerleştirilmesi için yüz binlerce lira harcarken, Namık Kemal evinin önündeki Namık Kemal büstünün içler acısı halini görmüyor.Tekirdağ’ın göz bebeği Mehmet Serez hocamızın heykelini yapması takdire şayan ama onun kurduğu tarih kokan eve sahip çıkmıyor. 

3-Sahilleri modernize ederken, bu tarih kokan evin sıvalarının, boyalarının dökülmesine, duvarlarının yıkılmasına duyarsız kalıyor. Vay be… Ne sanatsever başkan… Büyükşehri söylemek bile istemiyorum. Açılışlara bir sürü para harcayıp şov yapmak varken, sanat eserlerine para harcamak yazık değil mi? (Çünkü sanat adına yapılan şeyden oy çıkmaz) 

Bahane çok, “bütçe yok, yetki yok” anlaşılan sizde sanata sahip çıkmak için hayır yok. Ya bu şehrin değerli, Oda başkanları, Sanayicileri, Milletvekilleri… 
Onlardan da ses seda yok..! 
Bu yeri modernize etmenin maliyeti, verdikleri bir lüks yemek daveti kadardır. 5 yıldızlı otelde organizasyon ve davete para var,sanata para yok.. 
CIK CIK CIK, ÇOK YAZIK… 
Ben bu yazıdan önce bir şey yapılmış mı diye bakmaya gittim,
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden öğrenciler otobüsle ta İzmir’den Namık Kemal’in tarih kokan evini gezmeye gelmişlerdi.Üstelik öğrenci olmalarına rağmen, bu dört genç kız bahşiş kutusuna destek için para da attılar. Biz ise burnumuzun dibindeki tarihe sahip çıkmıyoruz. ÇOK AYIP ÇOOOK…  
Sayın Vali Mehmet Ceylan ve Tekirdağ milli eğitim müdürü Sayın Ersan Ulusan’ı tebrik ederim.  
Geçici olarak da olsa buraya bir görevli veriyorlar. 
Ama buranın görevliye değil, maddi ve restorasyon desteğine ihtiyacı var. 

Benim bir önerim var; 
Namık Kemal üniversitesi idaresine sesleniyorum… 
GEREK TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR GEREK SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ GEREKSE ODA BAŞKANLARI VE SANAYİCİLERDEN, MİLLETVEKİLLERİNDEN BU VATAN ŞAİRİNİN MİRASINA SAHİP ÇIKAN YOK. . 
(SAYIN FAİK ÖZTRAK VE SAYIN CANDAN YÜCEER FESTİVALDE MEHMET SEREZ HEYKELİ AÇILIŞINDA POZ VERİYOR AMA ÇEVRESİNE BAKMAYI DAHİ DÜŞÜNMÜYORLAR. ÇÜNKÜ KAMERALARA BAKMAKLA MEŞGULDÜLER)  
SİZ BU VATAN ŞAİRİNİN İSMİNİ TAŞIYAN BİR ÜNİVERSİTE OLARAK ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE İLK DÖRDE GİRMİŞ BİR YÜKSEK OKULSUNUZ GELİN BU YERİN RESTORASYONUNU YAPIN, TÜM TEKİRDAĞ’A İBRET OLSUN. 
BENDEN BU KADAR… 
GERİSİ TEKİRDAĞLI ÜST DÜZEY İNSANLARA KALMIŞ. ANLAYANA… 
DUYARLI MI, VURDUMDUYMAZ MI KALACAKLAR?