info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağlılar STK`lar Siyasiler

Gelin Bu Ayıptan Kurtulalım

Birkaç ay önce, Tekirdağ Ramada otelde sinema, tiyatro ve dizilerin vazgeçilmezi usta sanatçı Turgay Tanülkü ile röportaj yapmıştım. 

Sizler onu daha çok, “Kurtlar vadisi Pusu” ve yeni başlayan, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” isimli dizilerdeki cezaevinin “Şahin Ağa” sı olarak bilirsiniz. 

Hayatını çocukların eğitim ve gelişmesine adamış, cezaevlerindeki kader mahkûmlarının çocuklarını okutmak için çaba gösteren bir hayırsever olduğunu, biz basın mensupları sayesinde kamuoyu öğrenmeye başlamıştı. 

TEKİRDAĞ ADINA UTANDIM..!
 Aslında kendisiyle röportajımın konusu, Tekirdağ cezaevinde sahneye koyduğu tiyatro ile ilgiliydi. Fakat sorduğum bir sorudan aldığım bir cevap, Tekirdağ adına, Tekirdağlı adına utandırıcı bir cevap oldu. Kendisine Tekirdağ’ı ve Tekirdağ halkını sorduğumda, “Tekirdağ çok güzel muhteşem bir şehir ama Tekirdağlı tembel. Yılda iki kez hasat yapıyor, ardından kahve kültürü yapıyorlar” demişti. 

GELİN BU KADER MAHKÛMLARINA YARDIM EDELİM 
Röportajım esnasında, “Tekirdağ cezaevinde kütüphane var kitap yok. Kadın mahkûmların ped ve çocuk bezine (özellikle büyük boy)çok acil ihtiyacı var. Devlet ne kadar kaç cezaevine katkı yapabilir? Bu yetmez, halkın destek olması lazım” demişti. Ben de Tekirdağ’ın bu şekilde tanınmasından rahatsız olmuş, 

“BİR KİTAP BİR HAPİSHANE KAPATIR” 
sloganı ile 10 bin kitap hedefli bir kampanya başlatmıştım. Maalesef Sayın Turgay Tanülkü, (Nam-ı diğer Şahin Ağa) haklı çıktı. Bir milyon nüfuslu Tekirdağ’dan birkaç bin kitap toplayabildik.(çoğu da artık kullanılmayan ansiklopedilerinden kurtulmak için destek verdi) Oysa,tam olarak hangi ülke başkanı hatırlamıyorum ama,gerilla olarak savaşırken yakalanmış,hapishanede kendisine sadece tarım ile ilgili kitap verilmiş.Bu kitapları adeta ezberleyen mahkum,çıkınca önce milletvekili olmuş.Ardından tarım bakanı ve başbakan olmuş.Yani okumak şart. 

HAYDİ, TEKİRDAĞ KADER MAHKÛMLARINA YARDIMCI OLALIM
 Önümüz yılbaşı. MARKETLER çeşitli yarışma ve promosyonlar düzenliyorlar. Hatta araba çekilişi bile yapıyorlar. 
Başta da Tekirdağ Tekira alışveriş merkezi. Reklam mı istiyorsunuz? 

Sizin Araba maliyetine harcadığınız paranın yüzde biri kadar, kader mahkûmu kadınlara kadın pedi ve çocuk bezi yardımı yapın.

 SİYASİLER, seçim için medyatik çalışmalar yapma çabasında sosyal sorumluluk çalışması yapıyorsunuz. Sizin de yönetimlerinizde zengin fabrikatörler, işadamları, marketler zinciri sahipleri ve daha birçok kişi var. Birkaç üz paket de siz bağışlayamıyor musunuz? 

STK’LAR, tutturmuş yakacak ve tekerlekli sandalye bağışlayıp medyada yardım yapıyoruz pozları takınmaya. Elbette ki bu da lazımdır. Ama engellileri rencide edecek, medya önüne sunacak çalışmalardan vazgeçin. Bakın Muratlı Ak Parti ilçe başkanı seçilir seçilmez ilk icraatı engelliler gününde engellilere tekerlekli sandalye dağıtmak oldu ve kimsenin önünde reklam yapmadan gerçekleştirdi. Benim bilgim vardı ve haber yapmamam için ricada bulundu. Yakacak yardımı yapan Muratlı Kaymakamlığı, Mahmut Hersanlıoğlu döneminden itibaren bunu medyadan uzak yapmaya başladı. Bırakın klişe yardım pozlarını da bu kader mahkûmlarına yardım edin. 

HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN. 
Uzun sözün kısası, kitap kampanyasında beni ve Tekirdağ’ı Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısına mahcup ettiniz. Bari bu kez utandırmayın. Gelin bu cezaevindeki kader mahkûmu kadınlara, kadın pedi ve haksız yere annesinin kaderini paylaşan minik bebelere çocuk bezi için destekte bulunalım.Devletin malı da bütçesi de deniz değil.

 TEKİRDAĞ’LI YARDIMSEVERDİR. SİZİ BU KAMPANYADA DESTEĞE DAVET EDİYORUM. BİR TELEFON, BİR MAİL KADAR YAKINIM. HAYDİ TEKİRDAĞ, SOSYAL SORUMLULUĞUNUZU İSPATLAYIN.