info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Telefon İcat Oldu, Gazetecilik Bozuldu

Hani Bolu Beyine kafa tutan Köroğlu’nun güzel bir sözü var ya “tüfek icat oldu mertlik bozuldu” diye önemli bir ders anlamında olan bu sözü biraz değiştirmek istiyorum.
Bıktım şu elinde telefon ve tabletle fotoğraf çekmek için gazetecilerin haber alma özgürlüğünü katledenlerden.
Önüne gelen eline bir telefon bir tablet alıp önümüzü kapatıyor ve işimizi yapmamızı engelliyorlar.Zamanında bizler 12-24-36 pozluk filmler kullanır bunları da idareli kullanarak bir yada iki kez fotoğraf çekerdik.İkinciyi de resmin yanmasına karşı tedbir olarak çekerdik.
 
Şimdi yeni teknoloji sayesinde sayısız fotoğraf çekebiliyoruz.Çok çekmemizin nedeni de kendini bilmez görgüsüz insanların işimizi engellemesi sebebiyle en iyi pozu yakalamak içindir.
Hafta sonu programı için bir dayanışma kahvaltısına katıldım.Amacımız bizi davet eden kişinin organizasyonunu haber yapmak için fotoğraf çekip habere dönüştürmekti.
Her şey güzeldi.Organizasyonda yoğun bir talep vardı.Ne zaman ki ben organizasyonun sahibini çağırıp toplu fotoğraf çekmek istedim o zaman bazı saygısızlar bütün çabamı mahvettiler.Herkesin elinde bir telefon bir tablet adeta benim üzerime çıktılar.Behey cahil eğitim yoksunu insanlar ben organizasyona konu olan kişileri çağırmasaydım siz nasıl fotoğraf çekecektiniz? Sizi yetiştirenler size kalabalık bir toplumda nasıl davranılacağını öğretmedi mi? 
Belki en iyi cep telefonunu en iyi tableti almış zengin insanlar olarak hava atıyor olabilirsiniz ama ahlaki olarak  fakir kalmışsınız.
Biz bir-iki fotoğraf çekelim sizin ondan sonra ne haliniz varsa görün.Ama siz de biliyorsunuz ki biz fotoğraf çektikten sonra o topluluk dağılacak.Bunu bile bile saygısızlık etmekten geri kalmıyorsunuz.
Ayıptır yahu...! Bir de de mikrofonla anons yapıp müsaade istedik.
Atalarımız boşuna güzel sözler söylememişler; “ne kadar okursan oku bazı şeyler baki kalır” 
ANLAYANA
YETER ARTIK YAHU BIRAKIN ORGANİZASYONDA BASIN MENSUPLARI GÖRÜNTÜSÜNÜ ALSIN.ONDAN SONRA NE HALİNİZ  VARSA GÖRÜN.
Görünen o ki Köroğlu o lafı boşuna söylememiş.
Bende Arşimet’in sözüyle işimizi yapmamızı engelleyen bu fotoğraf meraklılarına seslenmek istiyorum; “”gölge etmeyin başka ihsan istemem”
YETER YAHU BIKTIK  ARTIK.