info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Teşekkür ve Sitem

Köşe yazarlığı ve habercilik okuyucunun birkaç dakikada okuduğu gibi basit bir şey değildir.Çok zor bir meslektir.

- Üslup çok önemlidir.
- Anlatım tarzı,köşe yazarının yeteneğine kalmış bir durumdur. 
- Okuyucuyu etki altına almak çok zordur. 
- En önemlisi de,konuyu okuyucuya en iyi şekilde aktararak,doğru algılamasını sağlamak çok zordur. 

Ben,çocukluğu babı-ali de geçmiş,12 Eylülün zor dönemlerinde makale ve şiir yazmış vücudunda izlerini taşımış biri olarak(şimdiki gibi özgürce değil,rumuzla yazdığınız halde,zor şartlar yaşıyordunuz) gazeteciliğin bazı felaket tellallarının aksine,daha özgür yaşandığı bu günlerde mutluluğu ve hüznü aynı anda yaşıyorum. Hüzün kısmını açacak olursak, halkın yanında olduğunuzda,bazen hedef oluyorsunuz.

Neyse,gelelim konumuza; 
TEŞEKKÜR; Benim sosyal medyada tüm Türkiye’den gazeteci,edebiyatçı,milletvekili ve bürokratın yer aldığı,kapalı bir haber grubum var. Ben burada atık kimyasal sular ile ilgili bir haberi gece 24.00 de yayımladım.
- DAHA GAZETEDE ÇIKMADAN,GECE 01.30’DA HABERİ OKUYUP AK PARTİ İL BAŞKANINA GÖNDEREN,ARDINDAN TELEFONLA BANA DÖNÜP, OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞINI VE BENİ BİLGİLENDİRECEĞİNİ SÖYLEYEN AK PARTİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANI MİTHAT SEDA’YA, 
- GECE YARISINI GEÇMESİNE RAĞMEN, ÇEVRE MÜDÜRÜNE DURUMU İLETEN AK PARTİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANI CÜNEYT YÜKSEL’E, SABAHIN SAAAT 08.00 İNDE BENİ ARAYARAK, KONUYLA İLGİLENDİĞİNİ SÖYLEYİP DUYARLILIĞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDEN MURATLI OSB YÖNETİMİNDEN İSA GÖKÇE’YE, 

- YİNE SABAH ERKEN SAATLERDE BENİ DAVET EDİP, KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞINI VE BİR SORUN VARSA ÇÖZECEKLERİNİ SÖYLEYEN MURATLI KAYMAKAMI ALTAN DEMİRAYAK VE MURATLI OSB MÜDÜRÜ FATİH ÖZGEN’E DUYARLILIKLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM. 

BİR TEŞEKKÜR DE KADİR ALBAYRAK’A; 
Muratlı küçük sanayi sitesinde bir dükkan sahibinin iddiaya göre para karşılığı imha etmek için aldığı fakat dükkanı boşalttığı halde yaklaşık dört yıldır dükkan önünde duran ve o atık bidonlarını su sanıp içerek ölen kuşların olduğunu sanayi esnafıyla konuştum. 

DAHA HABERİ YAPMADAN, BENDEN BU KONUDA RESİM İSTEYEREK KONUYU ÇÖZECEĞİNİ SÖYLEYEN VE 4 YILDIR ORADA DURAN KİMYASAL TANKERLERİ 2 GÜN GİBİ KISA BİR SÜREDE KALDIRTAN KADİR ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR EDERİM. 

GELELİM SİTEM’E; 
Bu yazıyı yazdığımın sabahında,Tekirdağ Valiliğinin düzenlediği 2017 yılı değerlendirme basın toplantısı vardı.Ben de bu toplantıya katılıp,kamudaki sorunları dile getirecektim.Fakat son anda vazgeçtim.
Sebebine gelince; 
- 15 Temmuz kalkışmasından önce,şahsıma bir dosya veren Ak Parti Muratlı ilçe başkanı,bazı usulsüz kiralama olduğunu,bunu bir incelememi,vatandaşın bu durumdan Ak Partiyi ve hükümeti suçladığını söyledi.
KENDİSİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ NÖBETİ SIRASINDA VEFAT ETTİ VE BU DOSYAYI BANA VASİYET ETTİ.GERÇEKTEN OLAYIN İÇİNDE BİR KAMU ZARARI VARDI. 

BU 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinin akabinde,Tekirdağ Valimiz Sayın Mehmet Ceylan’ın valilik önündeki demokrasi mitingindeki konuşmasını o dönemin Bakanlarından Sayın Mehmet Müezzinoğlu ile dinlemiş, “Sayın bakanım,gözünüz arkada kalmaz.Valimiz bu zor dönemde Tekirdağ’ı en iyi şekilde yönetir” demiştim.
Yanılmışım.

Demokrasi nöbetinde hayatını kaybeden Ak Parti ilçe başkanımız Ali Kaplan’ın vasiyeti olan dosyada bırakın çözümü,soruşturmaya gerek olmadığına karar verildiği gibi, şahsım hedef alındı. Ben de elimdeki belgeleri bir Tekirdağ milletvekili ile, Ankara’ya meclise gönderdim. Başbakan yardımcısına telefonla anlattım ve şimdi de kendisine Tekirdağ’daki durumu anlattığımda, benden detaylı rapor isteyen Ak Parti genel başkan yardımcısı olan bir milletvekiline(genel başkan yardımcısı aynı zamanda CUMHURBAŞKANI yardımcısı oluyor) göndereceğim.

Kendisine asayişten tarıma, kültürden ulaşıma,maliyeden STK’YA kadar kapsamlı olarak her şeyi belge ve resimlerle göndereceğim. 

BİZ KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN, KAMU İÇİN, TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.
NETİCEDE HANCIYIZ, YOLCULARLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ. 

SEVDAMIZ TEKİRDAĞ SEVDAMIZ TÜRKİYE’DİR.