info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Teşekkürler Kadir Ağabey

Babıâli’de 12 Eylül döneminde, gazete ve dergilere şiir ve öykü yazmayla başlayan edebiyat hayatım,1993 yılı yaz ayında İLK MURATLI HİZMET GAZETESİ’NDE resmi köşe yazımı yazmayla devam etmişti.

Bir gazetecinin asli görevi, halkın ve çevrenin sorunlarını tarafsız ve objektif olarak yansıtmaktır. 

Bu toplumsal hizmeti esnasında tepki de alır, övgü de alır. Bu kutsal görevi, çıkar gözetmeksizin yapar. Para, şan, şöhret, hepsi geçicidir. Asıl önemli olan, bu kutsal meslekte şerefiyle, onuruyla işini layıkıyla yapmaktır. 
Bir gazetecinin ömrü hayatında çocuklarına bırakacağı en değerli miras, ne para-pul ne de mal-mülktür. 
Çocuklarına bırakacağı en önemli miras, onuru, şerefi, çalışma hayatı boyunca gösterdiği başarının karşılığı olarak kendisine sunulan, teşekkür, takdir ve onur belgeleri, plaketler, şiltler ve o anları ölümsüz kılan hatıra fotoğraflarıdır. Çok şükür ben çocuklarıma gururla bunları bırakacağım.

Ne mutlu ki, ben bu kutsal görevi yerine getirirken, milletin vekili olduğunu zannederken, milleti temsil edemeyenler tarafından itham edildiği gibi, çıkar gözetmeksizin haber yaptım, köşe yazısı yazdım. Ne mutlu ki, dualar beddualardan fazla olduğu için, geceleri huzurla uyuyabiliyorum. Tabi ki bu süreçte tek unutmadığım şey, makamların geçici, dostlukların kalıcı olmasıdır. Siyasi ve gazetecilik hayatımda, bana bu onuru yaşatan,her zaman varlığını hissettirenlerden ikisi,Tekirdağ’ın rahmetli belediye başkanı Osman Tabak,Muratlı’nın rahmetli belediye başkanı Salim Malcılar olmuştu.

ŞİMDİ BUNA BİR BELEDİYE BAŞKANI DAHA EKLENDİ. 
BUGÜN BENİM BİR YAŞ DAHA OLGUNLAŞTIĞIM GÜNDE, BİR GAZETECİ OLARAK BENİ EN MUTLU EDEN ŞEY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK’IN DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLAN ORKİDE OLDU. 

Bu kutsal işimizde hiçbir zaman şahsi düşünmedik, kişilerin temsil ettiği makamların eksikliğini dile getirdik. Bunda Sayın Kadir ağabeyin eleştirilerimize değer verip gereğini yaparak gösterdiği destek inkâr edilemez. Kin tutmaz, eleştiriye açıktır. Kadir başkanı belediye başkan aday adayları arasında tek destekleyen ve kazanacağına inanan tek gazeteci olarak bazı açıklamalar yapmak isterim. 

Kadir başkan Tekirdağ’daki kişi, köy, kasaba, mahalle hatta son yapılanları saymazsak, mevcut evlerin sayısını bile bilir. 
Kaç kilometrekare alan, kaç dekar tarla ve kaç dekar mera olduğunu, Tarımsal daire başkanı bilmez ama Kadir başkan bilir. 
Tekirdağ büyükşehir belediyesi ve diğer belediyelerdeki herkesin doğum gününü takip ettirir ve kutlar.  

GÖREVE GELDİĞİNDE, BU HAFIZASINI BİR KEZ DAHA İSPATLADI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ. 
GAZETECİLERE BÖYLE BİR JEST YAPTI. 
 ŞAHSIM VE GAZETECİLİK ADINA SİZE TEŞEKKÜR EDERİM KADİR AĞABEY. ONUR DUYDUM.