info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tüm Yetkililere Soruyorum ?

Muhtarlar ne işe yarar?

Başta muhtarlar, kamu kurumu yetkilileri, belediye yetkilileri, parti yöneticileri, dernek temsilcilerine bir sorum olacak. 

Fakat burada özellikle sorumlu ve bence de sorumluluğunun bilincinde olmayan muhtarlara ithafen bir sorum olacak; "sizler muhtar olarak seçilmiş kişiler olmanıza rağmen, İçişleri Bakanlığının sizlere tanıdığı imtiyazlar sayesinde belinize ruhsatlı silah takıyor, asgari ücret maaş alıyor, değerli kâğıt bedeli adı altında bir mühür-imza karşılığında vatandaştan aldığınız para ile bir asgari ücretten daha fazla para toplama şansını elde ediyorsunuz. Hatta mahalle olmuş köy muhtarıysanız ve merkezi yer de olur, arsa, tarla hukukunda da kazanç elde etme şansınız mevcuttur. Bunun haricinde, belediyelerin sizlere sunduğu imkanlarla, muhtarlık kabini, elektrik, internet ve daha birçok bilumum giderleriniz bedava karşılanıyor."

Bu dönemde olduğu gibi, kriz dönemlerinde, ramazanda, bayramda ya da hac zekatında gıda kolisi, maddi, destek, fitre ve zekât (bu fitre ve zekatta muhtara yüzde kaldığı söyleniyor ama aslını bilmiyorum) ve daha birçok yardım sizin elinizden geçiyor. 

- Valilik veya Kaymakamlık sizin kadar mağdur aileleri bilemez. 
- Belediyeler sizin kadar mağdur aileleri bilemez. 
- Dernekler sizin kadar mağdur aileleri bilemez. 
- Parti temsilcileri sizin kadar mağdur aileleri bilemez. 

BU YAZIYI NEDEN YAZDIM? 
Ankara’da bir Türk Halk Müziği sanatçısı, benim Tekirdağ genelinde mağdur insanları tespit edip yardımseverlerle buluşturduğumu hem haber kaynaklarımdan hem sosyal medyadan öğrenmiş. Muratlı’da mağdur bir aile olduğunu, evinde yiyeceği, maddi imkânı olmadığını, faturalarını ödeyemediğini, Muratlı’da bu konuyla ilgilenen kimsenin olmadığını bana ulaşarak iletti. 

ONURLU İNSAN, MAĞDUR OLSA DA GURURU AĞIR BASAR SÖYLEYEMEZ.
BU İŞ MUHTARIN İŞİDİR.BUNLARI TESPİT ETMEK MUHTARIN İŞİDİR.
OY ZAMANI TEK TEK KAPI KAPI DOLAŞIYORSUNUZ DA BU HAYATİ SAĞLIK DURUMUNDA EVDE Mİ YATIYORSUNUZ? 

Düşünün, Ankara’dan bir sanatçı Muratlı’da mağdur aileye destek istiyor, Muratlı’da mahalle muhtarının haberi yok. Üstelik beni o sanatçıyla buluşturan kişi de Çorlu’da hem spor antrenörü hem sanatçıdır. Yine Çorlu’da, Süleymanpaşa’da mağdurlar basından medet umarak destek isterken, Batı Trakya gazeteciler derneği başkanımız Necmi Işıksal ve bendeniz Murat Ürtekin bu ihtiyaç sahipleriyle yardımseverleri buluştururken, 

MUHTARLAR NEREDE? 
Şimdi Valilik, kaymakamlık, belediyeler, dernek idarecileri oda başkanları ve daha birçok yetkiliye soruyorum; Muhtarlar şu zor günlerde görevi kötüye kullanıyor mu kullanmıyor mu? Olağanüstü hâl döneminde, İçişleri bünyesindeki MUHTARLARIN GÖREVİ BAŞINDA OLMASI GEREKMEZ Mİ? 

BİR MAHALLE MUHTARININ GÜVENLİ DEĞİL BAHANESİYLE SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNİN TESLİM ETTİĞİ MASKELERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITMAMASI 5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNUNUN 257.MADDESİNCE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK OLMUYOR MU? 

YOKSA O DA BİR BELEDİYE BAŞKANININ İMZA TOPLATTIĞI MUHTARLARDAN OLDUĞU İÇİN Mİ DAĞITMADI? KENDİSİ DAĞITMAKTAN İMTİNA ETSE BİLE AZASINA DAĞITTIRAMAZ MIYDI? 

BU MUHTARLAR KENDİ MAHALLESİNDEKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ İHMAL EDERKEN, ANKARA’DAN MURATLI’DAN SÜLEYMANPAŞA’DAN, ÇORLU’DAN BİZLER NASIL DUYUP YETKİLİLERE İLETİYORUZ. SİZCE BUNUN ADI NEDİR? 

SİYASET Mİ, İHMAL Mİ, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK MI,” SALLA BAŞINI AL MAAŞINI MANTALİTESİ MİDİR? MUHTARIN GÖREVİ, MAHALLESİNDEKİ HER EVİ GEZEREK, MAĞDUR İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ TESPİT ETMEKTİR. GÖREVİNİ YAPAN MUHTARLARA LAFIMIZ YOKTUR. 

GERİSİ YETKİLİLERİN İŞİDİR. BİZDEN SÖYLEMESİ….