info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ulaşımda Kararlar Kafa Karıştırıyor

Tekirdağ Valiliği il idare kurulunun almış olduğu kararlar son derece doğru ve yerinde tespitlerdir.

YALNIZ ULAŞIMDA TUTARSIZ UYGULAMALAR VE Valilik kararlarına riayette tezat oluşturacak çok sayıda unsur mevcuttur. 

Ben de bunları değerli okuyucularım ve kamu idarecilerimizle paylaşmak istiyorum; 

1-her ne kadar fabrika servisleri devam edip sınırlama getirilse de servis şoförleri bu kuralları hiçe sayıyorlar. Bir hafta önceden fabrika servislerinde işçi sayısının belirli mesafede ve sınırlı sayıda olması gerekirken, SERVİS ŞOFÖRLERİNİN HALEN YASAKLARI HİÇE SAYARAK ARAÇLARIN İÇİNDE İŞÇİLERİN TEK KOLTUK BOŞ KALMAMACASINA GELEREK İNSAN HAYATINI HİÇE SAYMASI DOĞRU MU? 27 MART CUMA GÜNÜ FABRİKA SERVİSLERİNDE BOŞ KOLTUK YOKTU.BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU? 

2-Bir kısım fabrika, Kırklareli Lüleburgaz ilçesi ve B. Karıştıran,sınırları içinde. Dolayısıyla şehir dışı sayılıyor. KIRKLARELİNDEN,LÜLEBURGAZ’DAN, BABAESKİ’DEN GELEN İŞÇİLERLE TEKİRDAĞ İLÇELERİNDEN GİDEN İŞÇİLER BU FABRİKALARDA BİRLİKTE ÇALIŞIYOR.SINIRDA POTANSİYEL TAŞIYICI SAYILAN VE SINIRDAN GEÇMEK İÇİN GELEN SURİYELİLERİN ÇOKÇA BULUNDUĞU BU BÖLGE İŞÇİLERİNİN AYNI ORTAMDA VE İLLER ARASI ÇALIŞMASI GÜVENLİ Mİ? 

AYNI ŞEKİLDE KIRKLARELİ İLÇE VE KÖYLERİNDEN, TEKİRDAĞ SINIRLARI İÇİNDE FABRİKALARDA ÇALIŞANLAR DA RİSK ALTINDA DEĞİL Mİ? 

3-Muratlı’nın içini sokağa çıkma yasağı nedeniyle boş bularak adeta otobana çeviren kamyonlara hiçbir yetkili bir yasak çıkarmayı düşünmüyor mu?  
SAYIN VALİMİZ AZİZ YILDIRIM’A SORUYORUM; 34, 35 HATTA 10 PLAKALI KOCA KOCA 25-30 METRELİK TIRLAR MURATLI’YI OTOBANA ÇEVİRDİKLERİ GİBİ, ŞEHİR İÇİNDE KONAKLAYIP, ALIŞVERİŞ YAPIP, VİRÜS TAŞIMA RİSKLERİ YOK MU? OTOBANDAN TRAFİKTEN VE TONAJ KONTROLÜNDEN KAÇAN BU KAMYONLARIN GEÇİŞİNİ İLÇENİN GİRİŞ VE ÇIKIŞINA BİRER EKİP KOYARAK CEZAİ İŞLEMLE ÖNLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? 

İstanbul, İzmir, Balıkesir, Kırklareli, Edirne plakalı bu kamyonlar Muratlı ve Tekirdağ-Süleymanpaşa ’ya virüs riski taşımıyor mu? 

4-Her ne kadar sokağa çıkma yasağı olmasa da, toplu taşıma yasağı insan haklarını ihlal olmuyor mu? 

5-toplu taşımada hala vatandaş kendisinin ulaşımda izne tabi olduğunu zannediyor. Bu izni kooperatiflerin alması gerektiği, vatandaşın ilçeler arası ulaşım engelinin olmadığı konusunda kooperatif başkanları neden bilgilendirilmiyor? 

6-Muratlı’da “Tekirdağ’a gidiş var, Muratlı’ya dönüş yok” cümlesi kullanılıyor. Halk ve kooperatif başkanları bilgilendirilmediği için vatandaş Tekirdağ’da kalacak korkusuyla gidemiyor. Bu konuda aydınlatma yapılmadan bir uygulama doğru mu? 

7-Kooperatif toplu taşıma saatleri UKOME’YE bildirilerek yapılır. Çok sayıda vatandaş, Muratlı-Süleymanpaşa arası toplu taşıma saatlerinin rutin saatin dışında uygulanmasından rahatsız. Bu saatler neye göre değişiyor diye soruyorlar. Çorlu-Muratlı arası rutin saat seferleri yapılırken, Muratlı-Süleymanpaşa saatleri neden belirsizliğini koruyor?  
Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak,65 yaş üstü olduğu için, İçişleri Bakanlığı’nın talimatına göre, Vali, Kaymakam, Belediye başkanı görevinin başında bulunacaktır. İbaresine uymamaktadır. Zabıta daire başkanlığı, bu konuda sınıfta kalmıştır, görevini ifa etmekte yetersizdir, görevleri sadece çarşamba günleri Muratlı’da servis duraklarının orada sohbet edip, belli sayıda fabrika servisine ceza keserken, yaya kaldırım ihlali, kamyon geçiş ihlali ve daha birçok kural ihlalini görmemezlikten gelmektedirler. 

Kendilerine bunu sorduğumda, “bize sadece servis araçlarını denetleyip uymayanlara ceza kesin dendi” cümlesini kurmuşlardır. Olağanüstü bir vaka yaşadığımız şu günlerde, görevini yapmayan bu zabıtaları amiri konumunda bulunan Kaymakam ve Valiliğe gerek haber gerek şikâyet usulüyle ilettiğimizde, kamu görevini kötüye kullanmadan işlem yapılacak mıdır? 

8-ŞU ANDA ULAŞIM YASAĞI NEDENİYLE TEKİRDAĞ MERKEZDE GEREK İŞ NEDENİYLE MAHSUR KALANLAR GEREKSE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİNDE OKUYAN VE APARTLARDA MAHSUR KALAN ÖĞRENCİLER MADDİ İMKANSIZLIK VE GIDA İHTİYACIYLA KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIR.SÜLEYMANPAŞA KAYMAKAMLIĞI VE TEKİRDAĞ VALİLİĞİ BU KONUDA DEĞİRMENALTI MAHALLESİNDE BULUNAN APARTLARI KONTROL EDİP, BURADA MAHSUR KALAN ÖĞRENCİLERİN MADDİ VE GIDA İHTİYAÇLARINI NE ZAMAN KARŞILAMAYI DÜŞÜNÜYOR? 

Ben şahsen Süleymanpaşa’da Değirmenaltı mahallesinde bir apart ta kalan öğrencinin durumuna şahit oldum. 
AZERBAYCAN’DAN TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIK BÖLÜMÜNÜ KAZANAN BİR 1. SINIF ÖĞRENCİSİ KIZIMIZ ULAŞIM YASAĞI NEDENİYLE MAHSUR KALMIŞTIR. BU KIZIMIZ BİR KAFEDE ÇALIŞARAK HEM İHTİYAÇLARINI VE KİRASINI KARŞILIYOR HEM DE OKUYORMUŞ. ŞİMDİ KAFE KAPANINCA HEM AİLESİNDEN MADDİ DESTEK ALAMIYOR HEM DE MADDİ KİRA VE GIDA ANLAMINDA MAĞDUR OLMUŞTUR.EMİNİM BU KIZIMIZ GİBİ ÇOK VARDIR.BUNLAR İÇİN KİMLER NELER YAPACAK? 

Kısaca sorun çok, çözümü de Valilik, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Sağlık ve Kolluk kuvvetleri ile biz basın mensuplarının koordineli çalışmasıdır. 
El birliğiyle birlikte aşacağız.

EVDE KAL-SAĞLIKLI KAL TÜRKİYE….