info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Vatandaş Teski ve Büyükşehirden Çözüm İstiyor

Muratlı’da yeni ev sahibi olanlar ve bazı müteahhitler TESKİ’NİN su saati ve faturalandırma uygulamasına tepki göstermekteler.
Bilindiği gibi bir inşaatın bitim süresi beş yıl olarak kabul edilmiş ruhsatların verilme süreci ve su abonelikleri bu beş yıllık süre sonunda yapılmaktadır.
Fakat günümüzde inşaat yapımları eskiye nazaran kısa sürede bitirilmekte bir apartmanın anahtar teslimi bir yılı dahi geçmemektedir.
Bu kadar kısa sürede tamamlanarak satılan binaları satın alan ev sahipleri kendi adlarına ruhsat alamamaktan şikâyet etmekteler. İnşaatı bitip bu dairelere yerleşen yeni konut sahipleri “biz bu evi inşaat halinde aldık. Fakat apartman bittikten sonra belediyeden kanun nedeniyle müteahhidin beş yıl ruhsat almak için bekleme süresi varmış. Biz evimizi aldık ama su ücretimizi havuz sistemiyle tek saatten yüksek ödemek zorunda kalıyoruz.
Bu adaletsiz bir uygulamadır. Ben iki ton su kullanacağım diğeri yirmi ton su kullanacak bir diğeri on ton su kullanacak toplam kullanım ücreti üçe bölünecek. Bu işe ya TESKİ ya da Büyükşehir belediye meclisi bir çözüm bulmalıdır.
Bina bitmiş su saati kaldırım üzerindeki elektrik direğinde. Koca apartmanın suyu tek saatten veriliyor.
-YA TESKİ SU ABONELİKLERİMİZİ BEŞ YILLIK SÜREYİ BEKLEMEDEN KONUT SAHİPLERİNE KİŞİYE ÖZEL YAPSIN
-YA DA BÜYÜKŞEHİR RUHSAT TESLİM TARİHİNİ BİR YILA DÜŞÜREN MECLİS KARARI VERSİN.
BİZ BİR APARTMANIN FATURASINI TEK SAAT ÜZERİNDEN BÖLÜŞMEK İSTEMİYORUZ. AYRICA BEŞ YIL SÜRE DOLMADIĞI İÇİN FATURALAR KONUT SUYU KULLANIMI DEĞİL YÜKSEK BEDEL OLAN İNŞAAT ALANI SU KULLANIM BEDELİ OLARAK  FAZLA ÜCRETLENDİRİLİYOR. BU İŞE TESKİ VEYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÇÖZÜM BULSUN. YASANIN ARKASINA SIĞINMASINLAR”DEMEKTEDİRLER.
Vatandaş çözümü büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.