info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Yeni Bir Yıldan Beklentiler ve Hayaller

Bir koca yılı daha ACI,KAN VE GÖZYAŞIYLA geride bıraktık.

Diğer bir deyişle, ömürden bir yıl daha gitti. Tabi ki her yıl bitip yenisi başlarken, insanoğlu da hayata dair yeni umutlar besler ve bir nebze olsun gelecekten olumlu beklentilerde bulunur. 

Biz de 2017 yılından bazı beklentileri yazmazsak olmaz. 
- Yeni yıldan en büyük beklentimiz, ülkemizde kan ve gözyaşı akmasın. Anaların yüreği yanmasın. Hiç bir ocağa ölüm ateşi düşmesin. 
- Biraz demode olacak ama dostluk, barış ve kardeşlik içinde savaşsız, silahsız ve bombasız bir yıl olsun. 
- Siyasiler birbiriyle tartışmak yerine, uzlaşı içinde ülkeye hizmet etsin. -Ülkem terör belasından köklü çözümle kurtulsun. Günü kurtarmasın. 
- Halkım takım tutar gibi parti tutarak hizmet yönünden yetersiz duruma düşmesin. Yerel yönetimlerde çalışana oy versin. 
- İş ve ihale takibi yapan, siyaseti ticari kazanç gören, batmanın eşiğindeyken, maddi durumunu düzelterek işyeri açan lüks yaşayan tüm siyasi parti yöneticileri araştırılıp hapse girsin. 
- Malkara belediye başkanı Ulaş Yurdakul gibi ilçesini ve halkını düşünen belediye başkanları desteklensin ama her hizmeti büyükşehre atıp, yan gelip yatan, aldığı maaşı hak etmeyen belediye başkanlarına, takım tutar gibi parti tutarak oy veren halk, bu gaflet uykusundan uyansın ve parti yönetimlerinden, yerel yönetimlerden uzaklaştıracak girişimlerde bulunsun 
- Siyaseti torpil, kazanç kapısı, ihale takibi, çıkar yuvası görenlere gereken inceleme yapılsın. -İNSANLARI DİN, DİL, IRK, MEZHEP, MEMLEKET AYRIMI GÖZETEREK SINIFLANDIRANLAR, HEM SİYASETTEN HEM TOPLUMDAN DIŞLANSIN, DAHA ÇOK ÖDÜLLENDİRİLMESİN. MİLLETVEKİLLERİ YEREL YÖNETİMLERE VER SİYASİ TEŞKİLATLARA MÜDAHALE ETMESİN. 
- YAŞADIĞI YERE HİZMET ETMEYEN, SADECE TEŞKİLATTA GÜÇ SAĞLAYIP EKİP OLARAK TEK AMACI MECLİSE GİTMEK OLUP. TEKİRDAĞ İÇİN HİÇ BİR ŞEY YAPMAYAN, GRUPLAŞARAK AYRIMCILIK YAPAN MİLLETVEKİLLERİNE, NE GENEL BAŞKANLARI NE DE SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ SAHİP ÇIKMASIN. 
- KAMU KURUMUNU ZARARA UĞRATANLAR, KAMU HİZMETİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRENLER, BULUNDUĞU MAKAMIN DEVLET MAKAMI OLDUĞUNU UNUTUP, GÖREVİNDE SORUMSUZCA DAVRANANLARA SAHİP ÇIKILMAK YERİNE, DEVLETİN MAKAMININ KIYMETİNİ BİLMEDİKLERİ İÇİN, GEREKLİ YAPTIRIM HİZMETİ UYGULANSIN. HATTA CEZAİ İŞLEME TABİ TUTULSUN. KAMU İDARECİLERİ DEVLETİN KUTSAL HİZMET MAKAMINA ZARAR VEREN KAMU İDARECİLERİNİ KORUMAK VE BUNLARI DİLE GETİREN GAZETECİLERİ HEDEF ALMAK YERİNE, VATANIN KUTSAL MAKAMINA LAYIK OLMAYAN, ZARARA UĞRATAN VE HİZMETİNİ YERİNE GETİRMEYENLERE GEREKLİ İŞLEMİ YAPSIN. 

(BU KONUDAKİ ZAAFİYETİ 15 TEMMUZDA GÖRDÜK) 

- Gazeteciler, gerek siyasetin gerek yerel yönetimlerin gerekse kamu yöneticilerinin hataları, eksikleri ve yanlışlarını görerek halka ve yetkili makamlara ulaştıran ülkenin YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI’DAN SONRA DÖRDÜNCÜ GÜCÜ olup, kamu yararını gözeten, kamu zararına müsamaha göstermeyen önemli bir misyon üstlenmişlerdir. Gazeteciler 2017’ de daha çok dikkate alınıp, toplum yararına çalışma yapılsın. 
- Asli görevini unutup, belediye bünyesinde alternatif dernek kurma gibi kafa karıştıran çalışma yapan belediyeler incelensin. Hatta bu belediyelerin, göreve geldikleri günden bu zamana kadar eğlence ve etkinliğe harcadığı para hesaplanıp, kurum bütçesini neden hizmet için değil eğlence için harcadığı incelensin ve soruşturma açılsın. -BAZI DERNEKLERİN, BELEDİYELER VE BURADAKİ İDARECİLERLE NE GİBİ İLİŞKİLERİ OLDUĞU İNCELENEREK, AİLE, AKRABALIK, DOST VE ÇIKAR İLİŞKİSİ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILSIN. 
- Memurun kazanç ve yaşam standartları işçiye göre çok yüksekken, işçinin üç kuruş parayla yaşaması abesle iştigaldir. YAŞAM STANDARTLARI MEMURLA AYNI SEVİYEYE GETİRİLSİN. Daha çok yazacak şey var ama bunlar hayalden ibarettir. Hayalimizle yaşayalım. Hayalimizi bozanlara vatan Şairimiz Namık Kemal güzel bir şiirle cevap vermiş zamanında ve bize laf düşmez. 

Bize düşen tek laf; 
- ÜLKEMDE KAN AKMASIN, TERÖR SON BULSUN, ANALAR AĞLAMASIN, OCAKLARA ATEŞ DÜŞMESİN, ÇIKARCILAR, RÜŞVETÇİLER, İHALE TAKİBİ YAPAN SİYASETÇİLER, OTURDUĞU MAKAMIN KIYMETİNİ BİLMEYİP, HİZMET YAPMAYAN YÖNETİCİLER O KOLTUKLARDAN İNDİRİLSİN. MİLLETİMİ, DEVLETİMİ ZARARA UĞRATANLAR CEZALANDIRILSIN. 
- EN ÖNEMLİSİ BARIŞ OLSUN DOSTLUK OLSUN, KARDEŞLİK OLSUN. BARIŞ, DOSTLUK, KARDEŞLİK İÇİNDE SAĞLIKLI BİR YIL DİLİYORUM.