info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Yerel Seçim Değerlendirmeleri - 3

Albayrak Bu Cesareti Kimden Alıyor

Şu sıralar Tekirdağ`da konuşulan tek şey, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak`ın gazeteciler içinde eleştirenlere veto koyması, büyükşehir belediyesine girişi yasaklaması, gazetecilerle konuşan, ahbap olan ne kadar idare amiri, daire başkanı varsa, sert yaptırımlar uygulaması, tepki göstermesi, gazetecilere karşı aşırı bir intikam mantalitesiyle hareket etmesidir. 
- Kadir başkan bu cesareti kimden alıyor? 
- Tekirdağ büyükşehir belediyesi Kadir başkanın babasının malı değildir. Kimseye yasak koyma hakkına sahip değildir. Bizler gazeteci olmanın yanı sıra seçmeniz, vatandaşız. 
- Yerel, ulusal, internet medyası ve olmak üzere yazılı ve görsel habercilik yapan herkesin belediyenin her türlü basına açık etkinlik ve toplantısına katılma hakkı vardır. Değil Kadir Albayrak, genel başkanı bile basına pozitif ayrımcılık yapamaz, basınla iyi ilişkiler içinde olan ve kamudan gelmiş ekibini cezalandırma yoluna gidemez. 
- Siz hem basına cephe alacaksınız hem de Dünya gazeteciler gününde halkın sesi diye gazetecilere övgü yağdıracaksınız. Hangi cüretle yasak koyuyor, hangi yetkiyle gazetecileri büyükşehir belediyesine sokmuyorsunuz? 
- YASAMA - YÜRÜTME - YARGIDAN SONRA, DÖRDÜNCÜ GÜÇ OLAN BASINA POZİTİF AYRIMCILIK YAPMA CESARETİNİ KİMDEN ALIYORSUNUZ? 
UNUTMAYIN Kİ, HER NE KADAR BASIN MENSUBU ARKADAŞLARIMIZ BAZI FİKİRLERDE UYUŞAMASA DA, BİRİMİZE YAPILAN YANLIŞ, HEPİMİZE YAPILMIŞ DEMEKTİR. 

ŞİMDİ SAYIN ALBAYRAK`IN BİR AYIBINDAN BAHSEDEYİM; Sayın Nijat Ayvaz, her haberine sosyal medyada bizi etiketliyor. (Bu etiketleme işine Kadir başkan da dahil) Tekirdağ sakatlar derneği başkanı da, etiketli olduğum için benim haberim zannedip beğeniyor. Koskoca Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı işi gücü bırakmış, bu yazıyı kim beğenmiş diye incelemeye alıyor. Ardından engelli bu bayana telefonda demediğini bırakmıyor. 

SANA NE YAHU..!
SEN İNSANLARIN HÜR İRADESİNE NE KARIŞIYORSUN? 

Bu beş vakit namazında insan, Kurban bayramında bu engelli bayana tavır yapıyor. Ben araya giriyorum, " Başkanım benim haberim sanmış beğenmiş. Bu gün bayram, küslük olmaz " diyorum. Ne dese beğenirsiniz? Ben ona kırgınım, ben onun derneği için o kadar şey yaptım
ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK
Birincisi, zaten engelli uyum yasası kapsamında mecbursunuz. Babanızın kesesinden mi yaptınız? 
İkincisi, bir bayram günü bunları söylemek ne kadar doğru?
Üçüncüsü, bayramdan sonra bu bir avuç engellinin derneğinin üç kuruş elektrik, su faturalarını ödemeyi kesmek ne demek?
Bu kadar mı çaresizsiniz?

Gücünüz bir avuç mağdur insana mı yetiyor? 

11 İLÇEYE 11 ENGELLİ DERNEĞİ SÖZÜNÜZÜ UNUTTUNUZ, KİN TUTMAYA MI BAŞLADINIZ? SİZ DEĞİL MİSİNİZ, ENGELLİLERE DERNEK BİNASI SÖZÜ VERİP SÜLEYMANPAŞA`DA VAZGEÇEN? 

Siz Nijat Ayvaz`ın yazısını beğenenleri cezalandıracağınıza, TESKİ`DEKİ o bilgileri veren köstebeği cezalandırın. Nijat Ayvaz o haberleri kimden aldı, ona bakın. 
Birincisi, üst düzey bir fare olmalıdır.
İkincisi de size TESKİ`DE ne olup bitiyor kim anlatıyorsa, aynı şeyi karşı tarafa da anlatıyor demektir.
Üçüncüsü, bu karmaşada cezalandırılanlar ve uzaklaştırılanların ardından kim o koltuğa oturma adayı, ona bakın. Sizi size dost görünen vurur. 

Gelelim Gazetecilere bakış açınıza; Size daire başkanınızın Whatsapp yoluyla hakaretini söylüyorum, " Yine ne yaptı gönder bana, yeter artık " diyorsunuz. Gönderdikten sonra ses seda çıkmayıp arayınca, " Sen savcılığa ver, ben yardımcı olacağım " diyorsunuz. Bu şahıs görevden alınacak yanlış işler yapıyor, görevden almak yerine, bir etkinlikte övgüler yağdırırken, gazetecilere hitap etmeyi bile es geçiyorsunuz. 

Unutmayın, koskoca Tekirdağ`da basını karşınıza alırsanız, eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğunuz gibi, 30 Mart 2019 gününün ertesinde normal vatandaş olarak nasıl toplum içinde yüzümüze bakacaksınız? 

BASINA KAFA TUTMA, CEZALANDIRMA, YASAK KOYMA, BASINLA KONUŞANA YAPTIRIM UYGULAMA GÜCÜ VE CESARETİNİ KİMDEN ALIYORSUNUZ? 
O MAKAM SİZİN DEĞİL,BİZİMDİR. MAZBATANIZI 5 YIL SONUNDA ALMAK VATANDAŞ OLARAK BİZİM EN TABİİ HAKKIMIZDIR. 
SİZ BAŞKAN OLARAK SON GÜNLERİNİZİ YAŞARKEN, İNSAN OLARAK DOSTLARINIZI BİR BİR KAYBEDİYORSUNUZ. YOL ARKADAŞLARINIZDAN SADECE BEHÇET KALDI. HANİ HER ADAY AÇIKLAMASINDA ALNINDAN ÖPTÜKLERİNİZ VAR YA, ONLAR BİLE SİZİ TANIMAYACAKLAR. 

Son Sözüm; Ben hem vatandaşım, hem de gazeteciyim. Buyrun bana da yasak koyun.TEKİRDAĞ VE ULUSAL - ULUSLARARASI BASINDA NASIL KENDİNİZİ SAVUNABİLECEKSİNİZ, O ZAMAN GÖRÜRÜZ. 

HODRİ MEYDAN. 
Sonraki yazım;şoförler ve kooperatifler öfkeli