info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Yerel Seçim Değerlendirmeleri - 5

Büyükşehir seçimleri çekişmeli geçecek

Bundan önceki seçimlerde Kadir başkanın artık miadını doldurduğunun gerekçelerini sizinle paylaşmıştım. 
Şimdi gelelim yerine kim olur konusuna; 

Öncelikle herkesin bilmesi gerekir ki alt yapı çalışmalarının startını veren kişi son Tekirdağ belediye başkanı Adem Dalgıç`tır. Aynı zamanda başta Macar günleri olmak üzere, Kiraz festivalini uluslararası platforma taşıyarak Tekirdağ`ı Avrupa`da marka yapan da Dalgıç`tır. Fakat bu konjonktürde Değerli dostum Adem Dalgıç`a kurtlar sofrasında bu koltuğu vermezler, verdirmezler. 

İkinci popüler aday da,kendini henüz Tekirdağ halkına empoze etmemiş olan başarılı ve misyonu - vizyonu geniş başarılı müteahhit Engin Memiş`tir. Engin Memiş, Tekirdağ`a ve Süleymanpaşa`ya çok şey katar. Projeleri de mükemmel. Son düzlükte gelişmeleri dikkatle takip etmekteyim.  

En güçlü aday konumunda ise, TESKİ eski genel müdürü Şafak Başa var. Ben daha aylar önceden, Şafak Başa`nın aday olarak Ankara`dan da rağbet gördüğünü, aday adayı olacağını söylemiştim. O zaman gerek meslektaşlarım gerekse CHP`NİN duayen kabul edilen mensupları, "olmaz öyle şey, Şafak aday olmaz" demişlerdi. Daha adı bile konuşulmazken, Tekirdağ Yeni Haber gazetesinin sahibi Ersin Bilmeç ile Tuğlalı parktaki basın bürosunda biz bu konuyu masaya yatırmış, tüm ilçeler ve Büyükşehiri değerlendirirken Şafak Başa`nın en kuvvetli adaylardan biri olacağını vurgulamıştık. 

Bir diğer Ankara kulislerinde konuşulan da, genç bir mühendisin aday olacağı yönündedir. Bekleyip göreceğiz. 

Ak Parti cephesinden bakacak olursak, Ak Parti eğer MHP İLE OLASI BİR YEREL SEÇİM KOALİSYONU GERÇEKLEŞİRSE, DEĞİŞİKLİK İSTEYEN HALKIN, İKİ PARTİNİN ÜSTÜNLÜĞÜ İLE BİRÇOK İLÇE VE BÜYÜKŞEHİRİ ALMASI MUHTEMELDİR. AKSİ TAKDİRDE BAŞARI DÜŞÜNÜLEMEZ. 

Çünkü, hiç bir CHP`Lİ Ak Partili adaya oy vermez. Ak Partili de CHP`Lİ adaya oy vermez. Ama MHP`Lİ ADAYA HEM AK PARTİLİ HEM MHP`Lİ OY VERİR. Halk, tepeden inme hak etmeyen adayı belediye başkanı yapmak istemiyor. İYİ Parti açısından bakacak olursak, ellerinde bir hazine var, kıymetini bilmiyorlar.

EĞER İYİ PARTİ PROFESÖR DOKTOR TAMER DODURGA`YI ADAY GÖSTERİRSE, HEM CHP HEM MHP HEM DE AK PARTİDEN OY ALIR. AMA İYİ PARTİ`NİN BUNDA DUYGUSAL DAVRANIP, MHP`Lİ BİR ADAY GÖSTERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
BU DA KAYBETMELERİ DEMEKTİR. 

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.ADAY AÇIKLAMALARINA SAYILI GÜNLER KALDI. 
KİM BAŞKAN OLURSA OLSUN, KAZANAN TEKİRDAĞ OLSUN