info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Yine Yine Yine Haklı Çıktım

Dünya engelliler gününde, yerel yöneticilerin o gün engellilerin sırf yanında görünmek için kutlamaya katılacağını, aslında engellilerin umurlarında olmadığını yazmıştım.

364 gün engellilerin hiçbir sorununa çözüm için bir nebze olsun parmağını oynatmayan yöneticilerin, bir anda engellileri önemseyen birer iyiliksever olacağını belirtmiştim. Aynen dediğim gibi oldu. 
Ne demiştik; 
- Engellilerin tren yolundan geçemediğini, bir haftada yapılan asansörün iki aydır çalıştırılmadığını, mağdur olduklarını yazmıştım. Tam da Dünya engelliler gününde tren yolunda geçişi engelleyen bir tren yüzünden, spastik engelli bir arkadaşımız mağdur oldu. 
- Muratlı belediye başkanının engelliler için hiçbir şey yapmadığını ama engelliler gününde bir anda engelli dostu olacağını yazmıştım. Muratlı engelliler derneği başkanı Mehmet Çiğdem, çelenk koyma töreninin ardından, tren istasyonunda yaptığımız röportajda, Muratlı belediye başkanının kendilerinin dilekçelerine hep olumsuz cevap verdiğini, Büyükşehir belediye başkanına da ulaşamadıklarını söylerken, Sayın Nebi Tepe, engellilere önem verdiklerini, bir gün değil her gün engellilerin yanında olduğunu söyledi. 

Gözümüzün içine baka baka, yapmadığı işleri yapmış gibi konuşup, kahraman olmaya çalıştı. Sayın başkana soruyorum; Hadi oradaki insanları inandırdınız, biz basın mensupları aptal mıyız? 
Yapılan hizmetleri kimin yaptığını bilmiyor muyuz? 
Dünya engelliler gününde ne dediniz? 
“BİZ HER GÜN ENGELLİLERİBİR GÜN DEĞİL HER GÜN DÜŞÜNÜYORUZ” 
- Öyle ise neden Ecevit parkını engellilerin kullanımına tahsis etmediniz? (pardon, Allah için kahvaltıyı onlar yapmış, çok da güzel olmuş. Bizim vergilerimizden de olsa,o da bir şeydir.Neticede güzel bir kahvaltı yapmışlar) 
“BELEDİYE OTOBÜSLERİNİ HİZMETE KOYARAK, ENGELLİLERİN ÜCRETSİZ OLARAK SÜLEYMANPAŞA’YA GİDİŞ GELİŞİNİ SAĞLADIK” 
Vay be..! Başkan büyük iş yapmış. Biz de inandık. Nasıl olsa 17 yıldır başkanımız başkalarının yaptıklarını sahiplenmeyi çok iyi biliyor doğrusu.

Birincisi; bu belediye otobüs seferleri, Büyükşehirin mücavir alan kanunu kapsamında hizmet vermeye başladı. Sayın Nebi Tepe yapmadı. 
İkincisi; Engellilerin ücretsiz gidiş gelişi sayın başkanın lütufu değil, engellilere kanunla verilmiş, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının bir uygulamasıdır. Onu da sahiplendi. 
Üçüncüsü; Sayın başkan göreve gelmeden önce, zaten belediye otobüs seferleri ve engellilerin ücretsiz gidiş-geliş imkânı vardı. 
Bu hizmeti getiren değil, kendisi kaldıran kişidir. 

“YAKINDA ENGELLİ HİZMET ARACINI ENGELLİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Vay vay vay..! 
Siz gerçekten engellileri çok düşünüyorsunuz Sayın başkan. 
Biz de inanmış gibi mi yapalım? 
- Engelli hizmet aracının engellilerin hizmete sunulması için, Kaymakam bey ile sizin masada oturan beyefendi size müracaat etmiş ve sizden olumlu cevap alamamış. Bunun üzerine, Büyükşehre dilekçe yazmış ve neticeyi bekliyormuş. Bunu masada anlatmış. Siz de “hazır bu vatandaş bunu söyledi, ben de çıkayım, tüm engellilerin huzurunda bunu söyleyerek artı puan toplayayım” mı dediniz acaba? 
Birileri yalan söylüyor ama kim? 
Bunun cevabını da Büyükşehirden bekliyoruz. Eğer siz, “şu masada oturan beyefendi böyle bir talepte bulundu. 
Biz de üzerimize düşeni yapacağız” deseydiniz, o zaman yazımız farklı olurdu. Kısaca dediklerim çıktı. 

Ha bir de Süleymanpaşa belediye başkanı ve yardımcısının sözde engelli dostu olduğunu, Tekirdağ Sakatlar derneği şubesini mağdur ederken, alternatif dernek kurarak etkinlik yaptıklarını söylemiştim. 
Yine haklı çıktım. Engelliler gününde, kendi kurdukları dernek popüler oldu. Bir de duyumlarıma göre, bu yemeklerin davetiyelerinden hatırı sayılır ücret alıyorlarmış. 
Hadi hayırlısı. 
Bu bizim işimiz değil, dernekleri denetleyenlerin işidir. 
EH NE DİYELİM, BİR KEZ DAHA HAKLI ÇIKMAKTAN MUTLU OLAMIYORUM.
Gönül isterdi ki, haksız çıkayım da toplum için iyi bir şeyler olsun. 

Ama nerdeeee…