info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saç Ekimi Öncesi Dikkat Etmeniz Gerekenler

Trakya'ya saç ekimini getiren ve geliştiren Mustafa Kurt, 3,5 Yıldır Trakya Bölgesinde yaklaşık 1000 kişiye saç ekimi gerçekleştirdi.

A-2 kulağının üst sınırının birleştiği çizginin altında kalan alandaki saçların yoğun,sık ya da seyrek oluşur. 
B- Saç köklerinin(greftlerin)iyice ayıklanıp greft epitelinin mümkün olduğunca temizlenmesi ; Tecrübe ve bilgi beceri ister. 
C- Greftler için açılan kanalların doğal ve uygun oluşu:Saç diplerinde oluşan çukurların sebebi büyük ve yanlış yönlerde açılmış kanallardır; küçük ve doğru yönde açılmış kanallar saç çıkışlarınızın doğal olmasını sağlar. Ekilen saç köklerine verilen doğru yön neden bu kadar önemlidir? Çünkü ekilen saçlarınızın doğal olması için ekilen saçların yönü sizin kendi saçınızla aynı yönde olmalıdır.Buna ekim esnasında saçlarınızın yönüne bakılarak karar verilmelidir.Usta ve işinde ehil bir doktor tarafından açılan kanallara ekilen saçlar her yöne taranabilir,şekil verilebilir.Yine bunda doktorun tecrübesi,sabrı,bilgi ve becerisi önemlidir.Bu noktada da dikkat edilmesi gereken bu işin ekipçe yapılıyor olduğunun belirtilmesi değil,başından beri belirttiğimiz gibi doktor kontrolünde,doktor tarafından saç ekimi yapılıyor olmasıdır.Eğer bu iş ekipçe yapılıyor deniyorsa bilin ki orada doktor yoktur. . 

Kıvırcık şekilli saç köklerinde saç köklerinin alınmasında doktor zorlanmasına rağmen sıklık , doğallık ve estetik sonuçlar göreceli olarak daha başarılıdır.Kıvırcık saç kökleri ekim alanında daha geniş bir bölgede , daha yoğun ve daha natürel görünüm verecektir. . Beyaz saçlarda : Saç köklerinin ayırt edilmesi daha çok çaba ve özel çalışma ister.Özellikle beyaz saçlarda mikroskoplu loop lar ile çalışmak gerekmektedir.Sonuçları çok doğaldır.Tecrübesiz ve ehil olmayan uzmanların yaptığı beyaz saç ekimleri tamamen fiyasko ile sonuçlanabilir,dikkat edilmesi gerekmektedir. . 

Sarı renkli ve açık tonlu saçlar; Saç kökü ayıklanması diğer saçlara göre daha kolaydır .Sonuçları çok natüreldir. . Koyu renkli saçlar:Saç kökü ayırmı daha çok çaba ve özel çalışma ister.Kalın saçlarda özenli olunmalı,özensiz ve dikkatsiz saç ekimi yapılırsa saçlarınız sert çıkar.Özenli ve dikkatli ekimle son derece doğal ve dolgun saçlara kavuşabilirsiniz. . 

Düz saçlar: Saç kökü ayıklanması kolay saçtır.Saç ekimi ve saç kökü alımı seri yapılır ve doğal sonuçlar verir. Fue Saç Ekimi ağrı ve acı verir mi? Saç ekimi operasyonu özel hastanede ameliyathane ortamında lokal anestezi altında 6-8 saatte gerçekleştirilir,saç ekimi merkezinde değil!! Hastalar ağrı acı olmadan konforlu bir şekilde operasyonu tamamlarlar. FUE saç ekimi uygulamasından sonra hiçbir acı çekmediklerini ve korkulacak bir şey olmadığını söylemektedirler ve bu yüzd en saç ekimi işlemi sonrası herhangi bir şekilde ağrı kesici ilaç yazmaya gerek bile yoktur. Saç ekimi soğnrasında ne kadar zamanda yeni saçlar çıkar? Fue saç ekimi sonrasında saç ekimi yapılan alanda koyu siyah kırmızımsı kabuklanmalar görülür.Günde sabah akşam 2 kes başınızı yıkayarak bunu önleyebilirsiniz.7-10 gün içinde kabuklar tamamen dökülür.İşlemden 15 gün sonra hastanın saç ekimi yaptığı kimse tarafından anlaşılmaz .Saç ekiminden sonra 15.günle 3. Ay arası ekilen saçlar dökülmeye başlar.Daha sonra 3 ay kadar görünümünde bir değişiklik olmaz.Yeni saçlar 6.ay civarında çıkmaya başlar.Daha sonra saçların tamamının çıkması 9-12 ayı bulmaktadır.Sonuç olarak da her yöne tarayabildikleri.kimse tarafından ekim olduğu anlaşılmayan saçlara kavuşmaktadırlar. Saç ekiminin herhangi bir yan etkisi riski var mıdır? Fue saç ekimi sonrası sağlığı etkileyecek herhangi yan etki bugüne kadar herhangi bir yayınla bildirilmemiştir.Bu yüzden saç ektirmeyi düşünenlerin ucuz saç ekimi,kampanyalı saç ekimi,saç ekiminde şok tek seans 3000 greft vs. diye reklam bombardımanlarından ,gerçek dışı yaklaşımlarından uzak durup uzun yıllar saç ekimi yapmış gerkeç bir portföy oluşturulmuş tecrübeli yöneticiler ve uzman doktorlar ile temasa geçerek operasyonlarınızı mutlaka hastane bünyesinde yaptırın. Saç ekimi en fazla kaç kere yapılabilir? Saç ekimi, saç ekimi yapılan alanın büyüklüğüne ve hastanın saç dökülmesinin devam edip etmemesine göre maximum 4 seansa kadar yapılabilir. 

Ekilen yeni saçların görüntüsünün doğal olup olmamasını nasıl kontrol edebiliriz? Saç ekiminin sonucu tamamen yapan doktora bağlıdır.Saç ekimi sırasında kullanılan saç greftlerinin kalınlğı ve saç kanallarının yönleri ile derinliği sonucu belirler.Saç greftleri saçın doğal çıkış şekline uygun büyüklükte,kalınlıkta ve saç kanallarının yönleri de var olan hasta saçlarının yönlerine uygun yerleştirildiğinde saç ekimi son derece doğal bir sonuç verir. Gelecekte , Fue saç ekiminin yerini alabilecek ve hastaya daha doğal bir görünüm kazandırabilecek seçenekler olacak mı? Şu anda erkek tipi saç dökülmesindeki en etkili tedavi şekli saç ekimidir. Halen saç klonlaması üzerine çalışmalar devam etmekle birlikte henüz elde edilen bir sonuç yoktur.Eğer bu başarılırsa saçlı deriden alınacak birkaç saç follikülü,laboratuar ortamında çoğaltılarak kişinin ne kadar saça ihtiyacı var ise saçsız alana o kadar saç ekimi yapmak mümkün olabilecektir. Fue Saç ekimi ile ekilen saçların ömrü ne kadardır? Fue Saç ekimi ile ekilen saçlar kesinlikle dökülmez, ömür boyu kalıcıdır