info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saç Ektirmek İçin Uzaklara Gitmeyin

Saç ektirmeden önce nelere dikkat etmeli?

Trakya`da saç ekimini ilk kez uygulayan ve halen Trakya’da saç ekimi yapan tek isim olan Saç Ekim Koordinatörü Mustafa Kurt, 4 yıldır Trakya’da yaklaşık 1000 kişiye saç ekimi gerçekleştirdi. Kurt, saç ekimini bütün özel hastanelerinde gerçekleştirebildiklerini belirtti. İşte Trakya’nın tek saç ekim merkezinin kurucusu Mustafa Kurt’tan saç ekimi ile ilgili altın değerinde tavsiyeler…

Yaklaşık 17 yıldır saç ekimi gerçekleştiren Saç Ekim Koordinatörü Mustafa Kurt, 4 yıldır Trakya Saç Ekim Merkezi bünyesindeki uzman dermatolog ve plastik cerrahlarla Trakya’da hizmet verdiklerini dile getirdi. Kurt ve ekibi, Trakya’da şimdiye kadar 1000 civarında saç ekimi operasyonu gerçekleştirdi. Trakya Saç Ekim Merkezi’ne sadece Trakya’dan talep yok. 

Kurt ve ekibi, yurtdışından gelerek saç ektirmek isteyenler sayesinde sağlık turizmine de katkıda bulunuyor. Kurt, şimdiye kadar Hollanda, Almanya, İngiltere gibi ülkelerden gelen hastaları da Tekirdağ’daki otellerde ağırlayarak hizmet verdiklerini ve şehre turistik açıdan da katkı yaptıklarını ifade etti. “Uzaklara gitmeye gerek kalmadı” Daha önceleri saç ekimi için İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlere gitmek zorunda kalındığını ifade eden Mustafa Kurt, Trakya’da hizmet vermeye başladıkları günden bu yana bu zorunluluğu ortadan kaldırdıklarını söyledi. Kurt, “Bizim avantajımız ekonomik yönden danışanlarımızı rahatlatıyor olmamız. Çünkü işimiz sadece saçı ekip kişiyi göndermekle bitmiyor. İşlemin bir süre takip edilmesi gerekiyor. Bize gelen hastalarımızı konum olarak ikametlerine çok yakın olduğumuz için rahatlıkla merkezimize çağırarak kontrollerini yapabiliyoruz. Ulaşım maliyetini ortadan kaldırıyor ve daha sağlıklı bir saç gelişimini de sağlamış oluyoruz,” dedi. 

İşte Trakya’nın tek saç ekim merkezi Trakya Saç Ekim Merkezi’nin kurucusu Mustafa Kurt’tan saç ekimi ile ilgili altın değerinde tavsiyeler… 

Uzman kontrolü şart 
Genellikle 30 yaşın üzerindeki 100 erkeğin 70’inde saç dökülmesine ilişkin sorun yaşanmaktadır. Bu %70’in 1980’li yıllarda sadece %10’u saç cerrahisine başvururken, bugün saçsız erkeklerin %25’i cerrahiyle tedaviye ilgi duymaktadır. Günümüzde en çok 28-48 yaş arası erkeklerin saç ekimine rağbet ettiğini görüyoruz. Öncelikle, saç dökülmenizin sebebinin bir dermatolog tarafından değerlendirilip, saç dökülmesinin sebebinin kesin olarak ortaya konması gerekir. Daha sonra saç ekimi de dahil ilaç ve diğer tedavi yöntemleri üzerine konuşulup doğru tedavinin belirlenmesinde yardım alabilirsiniz.

Saç neden dökülür? Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesinin en önemli sebebi kalıtımdır. Bağ dokusu hastalıkları, vitamin eksiklikleri, hormonal bozukluklar da saç dökülmesiyle sonuçlanabilen hastalıklar arasındadır. Erkeklerde saç dökülmesinin en büyük sebebi bir androjen hormonu olan testosteronun vücutta 5-Alfa Redüktaz adıyla bilinen bir enzim ile birlikte Dihidrotestosterona (DHT) dönüşmesidir. Bu hormon saçlara sinyaller gönderir ve saçların güçsüzleşmesine, seyrekleşmesine neden olur. Erken teşhis, bu sebeplerin hepsini yavaşlatır ya da durdurur. 

Saç ektirmeden önce nelere dikkat etmeli? Saç ekimi yaptırmaya karar vermeden önce, hastanın doğru merkezi ve doğru uzmanı, doktorun da doğru hastayı seçmesi çok önemlidir. Saç ekiminin hangi alana ve ne sıklıkta yapılacağının planını yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları ise şöyle sıralayabiliriz: Saç dökülmeniz irsi ise dökülmenin devam edeceğini bilerek mümkünse dökülme şeklinizin devamına göre ekim planı yaptırmalısınız. Ön çizgiyi çok öne yaptırdığı için epilasyon yaptıranlar, onları fue ile aldırıp daha geriye ektirenler olduğunu unutmayın. 5-10-20 yıl sonraki görüntünüze göre çizgiyi belirlemelisiniz. Klonlama hayata geçirilinceye kadar donör bölgeden alınabilecek kök sayısının sonsuz olmadığını bilerek homojen bir şekilde alım yapılabilmesi gerekmektedir. Gelecekte yeni açılma, seyrelme alanlarında kullanılmak üzere rezerv kök bırakılmalıdır. 

Saç ektirdiniz. Ya sonra? 
Saç ekimi sonrası iyileşme süreci yaklaşık altı ay sürer. İyileşme sürecinde doktor tavsiyelerine titizlikle uymak gerekir. Hekim tavsiyelerine uymak diğer tedavilerde olduğu gibi saç ekiminde de iyileşmeyi hızlandırır. Bu hassas süreçte saç derisinin korunması için daha duyarlı ve tedbirli davranmalıdır. Operasyon sonrası ilk yıkama üç gün sonra yapılır. Bu yıkama çoğunlukla saç ekiminin gerçekleştirildiği klinikte yapılır. 

Saç telinin tutma döneminde dikkat edilecek noktalar şunlardır: 
• Sağlıksız (Kirli, tozlu ve dumanlı) ortamlarda bulunulmamalı. 
• Can sıkıcı işlerden kaçınılmalı. 
• Ağır işlerde çalışılmamalı. 
• Yoğun güneş ışınlarından korunmak için şapka kullanmalı. Şapka sadece güneşe çıkarken kullanılır iç mekânlarda saç derisinin nefes alması için çıkarılmalıdır. Dışarı çıkarken, operasyon bölgesini kirli havadan korumak amacıyla da şapka giyilebilir. 
• Operasyon bölgesine doktor tarafından Tavsiye edilen ilaç ve ürünler dışında hiçbir kimyasal madde sürülmemeli. 
• Saçlar üçüncü günden itibaren her gün, günde bir defa olmak üzere yıkanır. Yıkamada doktor tarafından tavsiye edilen losyon veya şampuan kullanılmalıdır. Yıkama işlemi avuç içi ve parmak uçları kullanılarak hassas hareketlerle yapılmalı, tırnaklar kullanılmamalıdır. 
• Kurutma işleminde temiz havlu tercih edilmeli, saç kurutma makinesi kullanılmamalıdır. Eğer kullanılacaksa, soğuk veya ılık hava modunda kullanılmalıdır.