info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı, mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Yabancı yatırımcıların IMKB'de devam eden alımları ve paritedeki gerilemeyle düşen dolar kurunda 1,50 desteğine yaklaşıldı. Günün genelinde 1,5060-1,5190 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında %0,17 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ihracat rakamlarının yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar ve Türkiye'nin sanayi verileri piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. Hem işlem hacminin güçlenmesi hem de sinyallerin karışık konumda yer almasına bağlı olarak aşağı yönlü seyir beklenmelidir.
    
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Kısa vadede satışların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5060 ve 1,4870 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5180 ve 1,5270 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD: Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımının yanı sıra petrol fiyatlarındaki yükseliş ve alternatif piyasalardaki gelişmeler paritede alımları devam ettirdi. Günün genelinde 1,4243-1,4338 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,15 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya ihracat rakamlarının yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
    
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4370 direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.
    
Seviyeler: Gün içinde 1,4233 ve 1,4250 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4370 ve 1,4550 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

ALTIN: Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrasında Trichet'in yaptığı açıklamalara bağlı olarak piyasada kar satışlarının etkili olduğunu gözlemledik. Günün genelinde 1452,68-1465,45 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %0,11 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya ihracat rakamlarının yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda işlem hacminin satışlarda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin al olması hem de piyasaya katılımın satışlarda zayıf olmasına bağlı olarak yükseliş hareketinin korunması beklenmelidir.
    
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1450 ons/dolar destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.
    
Seviyeler: Gün içinde 1446 ve 1450 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1466,70 ve 1485,60 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

BORSA: Güne satıcılı başlayan piyasada %0,11 oranındaki düşüşle 68.572 puandan açılış yapan endeks, seansın ilk yarısını yatay bir seyirle geçirmesinin ardından, ikinci yarıda satışların hız kazanması ile düşüşünü sürdürdü. İlk seansı %0,78 oranındaki kayıpla 68.111 puandan tamamlayan endeks, ikinci seansın hemen başında en düşük 67.886 puanı test etmesinin ardından tepki alımları yaşanan piyasada önce 68 bin sonra da 69 bin seviyelerini aştı. En yüksek 69.653 puanı test eden endeks günü %1,23 oranındaki primle 69.490 düzeyinden tamamladı.

Mart ayı ortasından ay sonuna kadar 63.000-65.000 puanları arasında oldukça dalgalı bir seyir izleyen endeksin, bu hafta başında kısa vadeli alçalan kanal formasyonunu yukarı doğru kırdıktan sonra, yükseliş eğilimini hızlandırması olumlu olarak nitelendirilebilir. Mart ayı başından bu yana oluşmakta olan kısa vadeli yükselen kanal içindeki hareketine ise halen devam etmekte olan ve kanalın üst sınırına yaklaşan endeksin ilk etapta kısa vadeli zirvesi olan 69.700 seviyesini hedeflediği söylenebilir.

Her ne kadar Bollinger Band'ın yönünün endeksle uyumlu bir şekle dönmesi bu hareketin devamına işaret etse de, işlem hacminin azalmaya başlaması, Band'ın yeniden açılması, kısa vadeli teknik göstergelerdeki karışık seyir ve önemli bir direnç bölgesine yaklaşılması, trendin hızının yavaşlamasına zemin hazırlayabilir. Keza CCI endeksle uyumsuz seyrine devam edip gerilemesin sürdürürken, William's R zirve seviyelerinden yatay bir seyre dönmüştür. Momentum'un da azalan eğim sonrasında yönünü aşağıya doğru çevirmesi bir risk unsurudur. Diğer taraftan orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix'in trendin devamı açısından destek verici olabilir.

Son dört işlem günüdür yaşanan %7 oranındaki değer artışına bağlı olarak olası bir düzeltme olasılığının yükseldiğini düşünmekle birlikte, seans içinde zaman zaman yaşanan kar satışları ile bu riskin kısmen elimine edilmeye çalışıldığını düşünüyoruz. Ancak yukarıda saydığımız risklerin belirginleşmesine bağlı olarak kısa vadeli açılan yeni pozisyonlarda 69.700 seviyesine dikkat edilmesini, yeni açılacak orta ve uzun vadeli açılacak pozisyonlarda ise bu seviyenin güçlü bir şekilde aşılmasının beklenmesi gerektiği görüşümü sürdürüyorum.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...