info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Dolar kurunda dün bant hareketi etkili oldu. Sınırlı bir aralıkta dalgalandıktan dolar kurunun kapanışı ise artıda gerçekleşti. Buna bağlı olarak günün genelinde 1,5160-1,5260 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında %0,17 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi ÜFE rakamlarının yanı sıra ABD fabrika siparişleri ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem işlem hacminin zayıflaması hem de sinyallerin karışık konumda yer almasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.
    
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Kısa vadede tepki alımı beklenmelidir.
    
Seviyeler: Gün içinde 1,5150 ve 1,5070 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5290 ve 1,5380 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD: Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde faiz beklentilerinin fiyatlandığı piyasada global ekonomiye yönelik endişeler de paritede alımları tetikledi. Günün genelinde 1,4764-1,4903 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,11 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ÜFE rakamlarının yanı sıra ABD fabrika siparişleri ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yükseliş hareketinin korunması beklenmelidir.
    
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4760 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.
    
Seviyeler: Gün içinde 1,4680 ve 1,4760 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,49 ve 1,4970 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

ALTIN: Bin Ladin'in öldürüldüğüne yönelik haberlerle birlikte altında kısa vadeli satış baskısının güçlendiğini gözlemledik. Günün genelinde 1540,57-1576,90 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %1,04 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi ÜFE rakamlarının yanı sıra ABD fabrika siparişleri ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.
    
Genel Teknik Görünüm:
Teknik olarak kısa vadede bekle ve orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
    
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1556,10 ons/dolar direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.
    
Seviyeler: Gün içinde 1526,60 ve 1537,20 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1556,10 ve 1566,60 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

BORSA: Dün güne alıcılı başlayan bir piyasada %0,54 oranındaki primle 69.620 seviyesinden açılış yapan endeks, seansın ilk yarısında 69.300-69.500 seviyeleri arasında sıkışık bir seyir izledi. İkinci yarıda hareketlenerek 69.500 direncini aşan endeks ilk seansı %0,76 oranındaki artışla 69.773 seviyesinden tamamlamasının ardından ikinci seansa satıcılı bir başlangıç yaptı. Seans boyunca düşük bir hacimde 100 puanlık bir bant içinde sıkışık bir seyir izleyen endeks günü %0,39 oranındaki artışla 69.522 düzeyinden tamamladı.

Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan hızlı yükseliş eğiliminin ardından dün yaklaşık 500 puanlık dar bir bant içinde hareket eden endeksin 69.700 seviyesindeki önemli direncini test etmesinin ardından bu seviyeyi aşamaması dikkat çekicidir. Aynı zamanda Bollinger Band'ın üstü sınırı olan bu seviyenin aşılamaması ve işlem hacminin hala düşük seviyesini koruması endeksin direnç seviyelerini aşıp zirvesini test etmesi için henüz yeterli güce sahip olmadığına işaret etmektedir.

Kısa vadeli teknik göstergelerden CCI aşırı alım bölgesindeki yükselişini azalan eğimine rağmen sürdürürken, William's R dün yaşanan sıkışık seyre hemen tepki vererek yönünü aşağıya doğru çevirmiştir. Momentum'un da azalan bir eğimle yataya dönmek üzere oluşu yukarı bahsettiğimiz zayıf trendi teyit edici niteliktedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix ise yatay seyirlerine devam etmektedir.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...