info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı, mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

 

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı, mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.
 
USD/TL: Piyasadaki olumsuz havanın tekrar artması Try yi zayıflatırken Usd/Try de 1,62 nin üzerine çıktı. Daha öncelerden 1,62 nin üzerinde ciddi satışlar gelirken şimdi bu satışlar daha az geliyor. 1,62 nin üzerinden satışlar geliyor ancak eskisi kadar güçlü değil. 1,62 nin aşağısına gerileme olabilir. Ancak düşüşlerin devam etmesi için piyasada iyi haberlere ihtiyaç var. Bugün saat 14:00 MB nın PPK tolantısı var. Bir faiz değişikliği beklenmiyor. Fakat munzam oranlarında bir değişiklik yapacak mı diye bakılacak. Usd/Try düşüşler bugün sınırlı kalabilir... 
 
EUR/USD: Dün oldukça önemli bir günü geride bıraktık. Fed Q2 tahvil alım programını sonlandırdığını ve faizleri sabit bıraktığını açıkladı. Açıklamalarına istihdam piyasasında göstergelerin beklenenden daha zayıf olduğu şeklinde devam etti. İşsizlik ve enflasyon beklentilerini yükseltirken büyüme beklentisini de düşürdü. Hanehalkı harcamaları şirketlerin ekipman ile yazılıma yatırımın arttığını, konut sektöründe sıkıntının sürdüğünü ifade eden Fed enflasyonun büyüdüğünü ancak enflasyonist baskıların geçici olmasını beklediğini kaydetti. 
 
Bernanke ekonomiyi canlandırmak için önlerinde bir çok yol olduğunu  bunları da ekonomiyi izleyip karar vereceklerini söyledi. Bernanke bastırılmış enflasyonun faiz oranlarını en az 2-3 toplantı daha artırılmasını engelleyeceğini belirtti. Ayrıca daha fazla menkul kıymet satın almayı, bankaların Fed'de tuttukları aşırı rezervlerine ödenen faizi düşürmeyi  bilanço konusunda yol haritası sunmayı veya uzun dönem için sabit bir zaman dilimi  belirleyeceklerini söyledi. 
    
Bu gelişmelerden sonra pariteye teknik açıdan baktığımızda beklediğimiz gibi doların bir miktar güç kazanacağını ve paritenin aşağı yönlü seyrine devam etmesini bekliyoruz. Düşüşlerin ilk aşamada 1,4180 seviyelerine kadar gelmesini bekliyoruz. Şayet 1,4315 seviyesi aşalırsa 1,4365 seviyesi test edilecektir. Alımların başlaması için kırılması gereken seviye ise 1,4430 olarak karşımıza çıkmakta.
 
ALTIN: Dün bernanke'den gelecek açıklamalar öncesi yatırımcının güvenli liman altına kaçmasıyla sert bir yükseliş yaşayan altın , Bernankenin açıklamalarından sonra doların değer kazanmasıyla bu yükselişi geri aldı. Boom & Doom yayıncısı Marc Faber altın ve gümüş almaya devam edeceğini ama kısa vadeli pozisyonlardan kaçınacağını uzun vadeli işlemler yapacağını çünkü altın ve gümüşte 3 aylık bir risk oluştuğunu bununda aşağı yönlü hareketleri tetiklediğini söyledi.
    
Benim  beklentilerime yakın olan bu söylem doğrultusunda işlemlerin yapılmasının mantıklı olacağını düşünüyoruz. Doların kısa vadede değer kazanacağını daha sonra orta vadede düşüşlerin gözlemleneceğini buna paralel olarak da güniçinde 1548 seviyesinin kırılması durumunda 1557 seviyeleri tekrardan test edilecektir. 
 
BORSA: Endeksin, 62.500 ara direnç seviyesi üzerinde tutunması durumunda yükselişin ivmelenerek 64.100 ana direnç seviyesini hedeflemesi beklenmelidir. 62.500 ara direnç seviyesi altında kalınması durumunda ise, 62.100 pik destek seviyesine doğru bir gerileme yaşanabilir. 62.100 pik destek seviyesinden tepki satışlarının etkili olması durumunda endekste 61.250 pivot destek seviyesi hedefli gerileme yaşanabilir. 61.250 pivot destek seviyesi altında ise ilk aşamada 60.800 ara destek sonrasında 60.450 pik destek seviyeleri takip edilmelidir.
    
Endeks 30 Haziran Kontratı : Kontratın güne yurtdışı piyasalardaki yükselişlerin etkisiyle yükselişle başladığını ve 76.025 ara direnç seviyesini geçerek 76.550 seviyesini test ettiğini izledik. 76.025 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda yükseliş hareketinin 76.800 ara direnç seviyesi hedefli sürmesi beklenmelidir. 76.800 ara direnç seviyesi üzerinde ise 78.200 ana direnç seviyesi takip edilmelidir. 
 
Ayrıca 76.025 destek seviyesinden tepki satışlarının etkili olması durumunda kontratta 74.775 pivot destek seviyesi hedefli gerileme yaşanabilir. 74.775 pivot destek seviyesinin altına gelinmesi durumunda ise kontratta ilk aşamada 74.000 ara destek sonrasında 72.875 pik destek seviyeleri hedeflenecektir.
 
NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20

NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...