info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı, mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

 

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı, mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.
 
USD/TL: Pazartesi gün içinde oldukça dar bir bantta hareket etti. 1.6173-1.6261 seviyeleri arasında sadece 88 baz puanlık bir hareket yapan paritenin, tekrar yükselişe geçmesini bekliyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi 1.6360 seviyesi oldukça önemli bir direnç olarak öne çıkıyor. Bugün için alış yönünde pozisyon açılarak 1.6350 seviyesine kar emri ve 1.6150 seviyesine stop emri girilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. 1.6360 seviyesindeki direncin geçilmesi halinde parite 1.6360-1.6500 aralığında hareket edebilir.
 
EUR/USD: Gözler Yunanistan'daki oylama ve sokaklarda yaşanan hareketlerdeydi. Akşam ABD borsalarının açılışına yakın oylama başladı. Oylama başlar başlamaz EUR/USD paritesinde yaklaşık 2 dakika içerisinde 85 pipslik bir geçi çekilme oldu. Çünkü muhalefet partiden oylamalar hayır olarak gelmekteydi. Ancak bu durum kısa sürdü ve oylamalardaki evetler artmaya başladı. Sonuç olarak Evet 155 Hayır 138 gelerek yardım paketinin kabulüne karar verildi. Muhalefet partiden hayır oy veren bir üye Başbakan tarafından partiden ihraç edildi. Evet oyu alan hükümet bu seferde halkın tepkisi ile karşılaştı. 
 
Aslında yardım paketinin alması Euro bölgesi için olumluydu ancak bu halkın işine gelmedi. Çünkü vergilerin artırılması vatandaşın cebine girecek olan parayı da azaltacaktı. Şiddetli çatışmalarla geçen bir günün ardından EUR/USD paritesi teknik olarak beklentimizi karşıladı ve şuanda 1,4510 seviyesinde hareketine devam etmektedir. Günlük grafikte kanalın üzerinde olan EUR/USD paritesi eğer kanalı kıramazsa sert satışlara maruz kalacaktır. Bu satışlar paritenin önce 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1,4337 seviyesine daha sonra da kanalın alt noktası olan 1,4033 seviyesine kadar gerilemesi beklenilmektedir.
 
Paritenin şuan ki gidişatı kanalın kırılıp kırılmamasına bağlı olarak değişecektir. Boğa piyasasının devam etmesi durumunda kanalın kırılması ve 1,47 seviyelerine kadar yeni bir atak başlangıcı yapmasını beklemekteyiz. Ancak bu yükselişlerin düzeltme hareketi olabileceğini düşünenler buralardan yapmış oldukları alım pozisyonlarını kapatarak kar realizasyonlarıyla pariteyi düşürebilirler. Bugün Avrupa ve ABD'den gelecek olan makro-ekonomik haberler paritenin gidişatı açısından önemlidir.
 
ALTIN: Yunanistan'da mali kriz konusunda atılan adımların altına olan talebi azaltmasıyla metal fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Yunanistan parlamentosu dün, Avrupa Birliği ve IMF geçen yıl Yunanistan için hazırlanan 110 milyar Euro'luk AB-IMF yardımının beşinci dilimi olan 12 milyar Euro'yu alabilmesi için şart koştuğu 28,35 milyar Euro'luk beş yıllık tasarruf paketi yasasını onaylamıştı. Sarı maden dün 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1515,61 dolar direncini geçemedi. Gün içerisinde 1514 dolar seviyelerine kadar yükselen sarı maden bu direnci geçemediği için öğleden sonra yönünü aşağı yönlü çevirdi. Bu seviyelerden başlayan gerileme altın fiyatlarını gün içerisinde 1497 dolar seviyelerine kadar gerilemesine neden oldu. 
 
Şuanda da 1501,33 dolar seviyesinde hareketine devam eden Altın için 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1515,61 geçilmeden alımlar rahatlayamayacaktır. Çünkü her seferinde bu direnç güçlü konumunda olduğundan bu direnç seviyesinden geri dönerek kendisini tekrar 1500 dolar seviyesine kadar düşürecektir. Bu yüzden de gün içerisinde kısa vadeli pozisyonlar alırken 1497-1515,61 bandını kullanabilir, uzun vadeli işlem girmek isteyen yatırımcılarımız ise bu direncin geçilmesinde alım işlemini gerçekleştirebilir. Uzun vade beklentilerinin 1565-1618 dolar olduğu sarı maden de düşüşler alım fırsatı olarak yatırımcılara fırsat olmaktadır. Haftanın son işlem gününe geldiğimizde ABD borsalarının açılması ve ABD'den gelecek olan haberler altın fiyatlarında hareketlenmelere neden olabilir. 
 
 
BORSA: Güne hafif alıcılı başlayan piyasada %0,21 oranındaki primle 63.134 puandan açılış yapan endeks, açılışın hemen ardından 63.250 seviyesini aşamadan düzeltme yaşadı. Açılışta oluşan 130 puanlık gap'ini kapatan endeks seansın ikinci yarısında kademeli bir yükseliş eğilimi ile ilk seansı %0,33 oranındaki artışla 63.208 seviyesinden tamamladı. 
 
İkinci seansa da alış ağırlıklı başlayan piyasada bir süre 63.100 civarında dengelenen endeks, seansın ikinci yarısında sert yükselişle önce 63.640 seviyesini test etti, ardından kapanışa yakın gelen sert satışlarla günü %0,42 oranındaki primle 63.269 puandan tamamladı. Alçalan kanalından çıkan ve kısa vadeli yükselen bir kanal içine giren endeksin son iki gündür 21 günlük hareketli ortalamasını destek alarak 250 günlük ortalamasının üzerinde kapanış yapması olumludur. Ancak işlem hacminin yeniden azalmaya başlaması, günlük işlem bandının daralması ve kapanışın günün en yüksek seviyelerinin altında olması yaşanan bu kısa vadeli yükseliş eğiliminin sık sık kar satışları ile kesilmesine neden olmaktadır. 
 
Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde de bu açıdan risklerin devam ettiğine işaret etmektedir. Keza CCI azalan eğimine karşın aşırı alım bölgesine girerken, William's R benzer bir seyir izlemektedir. Diğer taraftan piyasada yaşanan kademeli yükselişe karşın referans çizgisinin hemen altındaki sıkışık seyrini sürdüren Momentum'un yataya dönmesi de yükseliş hareketi için yeterli ortamın henüz oluşmadığı izlenimini vermektedir. Benzer bir şekilde orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisi üzerindeki düşük eğimli seyrini sürdürürken, Trix nispeten daha yatay bir görünüm içindedir. 
 
NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20
 
NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...