info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

 
USD/TL: Bernanke, bir gün önce piyasalara verdiği moral gazını dün geri alınca yurtdışındaki havanın tekrar hafif olumsuza döndüğünü görmekteyiz. Özellikle kredi derecelendirme kuruluşlarından üst üste ABD´nin temerrüte düşmesi durumunda notununda düşeceği açıklamaları kaygıları diri tutmaya devam ediyor. Bugün Avrupa tarafından gelecek haberler, stres testleri ve buna bağlı olarak İtalya,Yunanistan başlıkları ile ilgili gelişmelerde yakından takip edilecek. Şu dakikalarda dolar kuru 1.6490 seviyelerinde işlem görüyor. Uluslararası piyasada tansiyonun düşmesi halinde 1.6470, 1.64, 1.6360 destekleri izlenebilir. 
 
EURO/USD: Dün yine stresli bir gündü... Bernanke`nin açıklamalarıyla piyasalar yine karıştı.Yatırımcılar merakla piyasalar hakkında yorum ve görüş beklerken uzmanlar dahi net bir yön çizemiyorlar.Dün,Euro Dolar karşısında yine değer kaybetti.ABD borsaları ekside kapanış yaptı.Asya borsaları ise yatay...Bu arada, Moody´s´in ardından kredi derecelendirme kuruluşu S&P de borçlanma tavanının artırılmasında anlaşmaya varılamaması halinde ABD´nin kredi notunun indirilebileceği konusunda uyardı.Bu uyarı ile birlikte tedirginlik arttı.Gözler bugüne çevrildi. Avrupa Bankalarının bir çoğunun katıldığı stres testlerinin sonuçları ve Avrupa`dan beklenen önemli veriler mevcut.Şu sıralar 1.1410 seviyelerinde ve aşağı yönlü bir trend içinde olan parite açıklanacak sonuçları bekliyor.   
 
ALTIN: ABD Kongresi'nde konuşan Ben Bernanke, ´Şimdi üçüncü bir tur teşvik programı açıklamanın zamanı değil´´ dedi. Bernanke´nin açıklamalarının ardından ABD endeksleri eksiye geçerken, dolar artışa geçti ve "altın" geçtiğimiz haftadan bu yana beklenen düzeltme başlamış oldu. Bugün Avrupa bankalarının stress raporunun da açıklanması ile gün içinde de hareketli saatler yaşayacak gibiyiz.
    
Teknik açıdan ele aldığımız da "altın", saatlik grafikte 50 ortalamanın aşağı kırılma eğiliminde olduğunu görüyoruz. Mevcut 1580 dolar seviyeleri aynı zamanda 8 aylık ikili yükseliş kanalının da en üst direnciydi ve kırılmıştı ki şuan için bu kanalın üzerinde hareket eden "altın" bu seviyeyi pek destek olarak kullanacak gibi gözükmüyor.
 
Muhtemel gün içi beklentimiz son iki günlük hareketin 61,8% düzeltme seviyesi olan 1575 doların görüleceği yönünde. Ancak 1580 dolar seviyesinin kırılmakta çok zorlanılır ise , bu seviyeden gelecek olan kaygıları artıracak olası bir veri , "altın" 1600 doları geçmesini tetikler.
 
BORSA: İşlemlere eksi açılışla 63.015 seviyesinden başlayan İMKB-100 endeksi gün içinde 63.000 civarında tutunmaya çalıştı. Ancak kapanışa doğru artan satışlarla endeks günü 63.000 altında kapattı. Endeksin gün içi hareket bandı ise 62.687- 63.371 aralığında gerçekleşti. Endeks son üç günlük işlemlerde kısa vadeli yükseliş kanalının altında hareket etmesine karşın, 63.000 desteğinde de tutunmaya çalışmaktadır. Kısacası dünkü kapanışın da 63.000 üzerinde olması teknik açıdan endeksin yukarı gitme isteğinin sürdüğüne işaret etmektedir. Endeksin 5 ve 22 günlük AO larının 63.000 civarında birbirine yaklaşması kısa vadede bir trend dönüşümü olacağına işaret etmektedir. Bugünkü işlemlerde yukarı yönde 63.500 ilk direnç olması aşılması durumunda ise 64.000 direncinin hedeflenmesini beklemekteyiz. Gün içindeki destek noktaları 63.000 ve 62.700 de bulunuyor. Endeksin güne hafif artı açılışla 62.900 civarından başlamasını ve gün içinde karışık görünüm sergilemesini bekliyorum. 
 
NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20
 
NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...