info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

 

Değerli okurlarım, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.
 
USD/TL: Fitch den gelen açıklamaların Turkiye de yoğunlaşması Dolarda ki güvensizlik karşısında gerilemesine neden oldu.İMKB de ve sepetteki gerileme Kaldıraçlı işlemlerin SPK ya bağlanmasından oluşan güveni yerle bir etti diyebiliriz.Daha önce de belirttiğimiz gibi usd-try paritesinde ki teknik olarak izlenen gerileme start aldı diyebiliriz.Teknik olarak önemli direnç bölgesi olan, 1,62’nin geçilmesi ile bu seviyeyi önemli destek haline getiren Dolar/TL, teknik olarak kısa vadeli hedef seviye ve direnç bölgesi olan 1,6650 seviyesini dün geçmeyi başardı. 
 
Dolar/TL, için önemli direnç seviyesi olan 1,6650 seviyesinin üzerinde tutunması ile ana hedefi1,70 yapacağından, çok önemlidir. Dün 1,6650 seviyesinin geçilmesi sonrasında bugün bu seviyenin altına gelinmemesi 1,70’ler hedefini teyit edecektir. Fakat 1,6650’nin altına sarkılması ise 1,63’e değin bir düzeltme olasılığını güçlendireceğinden dikkatle izlenmelidir.Ancak genel görünüm Dolar/TL, uzun süredir yazdığım gibi  1,62’nin altında kalmadıkça trend yükseliş yönündedir ve ana hedefi teknik olarak 1,70’lerin görülme olasılığı yüksektir... 
 
EUR/USD: paritesi dün yaşadığı yükseliş sonrası tepki satışlarını yaşamak istese de Euro bölgesi için gelen haberler parite de tekrar yükselişlere neden olmaktadır. Trichet'in Euro bölgesi için yaptığı olumlu konuşmalar neticesinde parite tekrar 1,4440 seviyesine yaklaştı. 
 
EUR/USD paritesi için 1,4450 önemli bir seviye olmaya devam etmektedir. Paritedeki yükselişlerin devam edebilmesi için 1,4450 seviyesinin geçilmesi şarttır. Aksi takdirde geçmiş grafiklerdeki hareketleri tekrar etmesi ve 1,43 ile 1,4170 seviyelerine kadar gerilemesi beklenilmektedir. Pivot seviyesine yakın yerde yapılacak alımla beraber paritenin 1,4450 seviyesi geçilmesi ile alım pozisyonları açılabilir. Bu yüzden de bu seviyelerde hareket eden 
 
EUR/USD paritesi için alınacak pozisyonlara dikkat edilmeli ve muhakkak stop loss - take profit belirlenmesidir. Teknik olarak yükseliş beklentisi içerisinde olduğumuz parite de tepki satışlarının olmasını ve paritenin 1,4360-1,4330 seviyesine kadar gerilemesini düşünmekteyiz. Tepki satışlarının beklenmesi haftanın son işlem günü olması ve gerek Euro gerekse ABD bölgesinden herhangi bir açıklama olmamasından kaynaklanmaktadır. Dış kaynaklı olumlu haberler paritede tepki satışlarının olmamasına neden olabilir.
 
ALTIN: Avrupa ve ABD`deki politika yapıcıların borç krizini çözmek için anlaşmaya yaklaşmalarının yatırımcının önündeki endişe bulutlarını dağıtması ile gerilemeye başlayabilir tespiti doğrulandı.Ve Altın düşüşte!...
 
EUR/USD paritesi sabah açılış saatleri ile yükselişe geçti.Biraz da olsa olumlu hava ve liderler tarafından uzlaşıya varılacağı sinyalleri bile pariteyi yükseltmeye yetti.Altın dün de temkinli tavrını korudu.Yön belirledikten sonra tercihini aşağı olarak kullandı.Şu sıralar 1584 seviyelerinden işlem görmekte.ABD`nin ve Avrupa`nın sorunlarına çözüm arama çabaları ve yanan yeşil ışıklar,sarı metali geriletmeye devam edecek diye düşünüyorum.
 
BORSA: Düne paralel olarak 62,000 seviyelerini aşamayan ve gün içinde sert satışlarla karşılaşan Endeks, bir ara 59,400 seviyelerine kadar geriledi. Daha sonra bir toparlanma yaşanan Endeks'te, kapanış 60,882 seviyesinden gerçekleşti.
    
Güne 61,100 seviyelerine yönelerek başlamasını beklediğimiz Endeks'te, gün içinde ilk izlenecek direnç seviyesi 61,600 seviyelerinde yer almaktadır. Bu seviye aşılmadığı sürece yükselişlere tepki olarak bakılmalıdır. Dün hacimde yaşanan artışla beraber görülen satışların devamı halinde, gün içinde 60,400 desteği korunmaya çalışılacaktır. 
 
NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20
 
NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...