info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

Değerli okurlarım,KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Dolar/TL 1,71’deki orta vadeli yükselen trend kanalı alt bandına çarptıktan sonra kısa vadeli hareketli ortalamaların tekrar üzerine çıkması ile kanalın üst bandı olan 1,80?i hedeflemişti. Bu sabah bu hedefini gerçekleştiren Dolar/TL’nin kanalın dışına çıkması durumunda yeniden 1,82 -83 seviyelerindeki zirveye yönelmesi, hatta geçmesi, mutemel olacaktır. Bu nedenle 1,80 civarından geçen yükselen kanal üst bandı seviyesindeki Dolar/TL’nin hareketi dikkatle takip edilmelidir. Diğer yandan 1,80’i geçemeyerek Dolar/TL’nin geri gelmesi durumunda 1,75’e doğru yeniden bir geri çekilme başlatabileceği de dikkate alınmalı ve pozisyonlara bu ihtimal göz önüne alınarak şekil verilmelidir.

EURUSD: 1,3850 destek seviyesi kırıldıktan sonraki düşüşe olan tepki hareketi devam etmektedir. Bu sabah itibari ile 1,3660 seviyelerinde işlemlerin devam ettiğini görmekteyim. Genel olarak düşüşün devam edebileceğini düşünmekteyim. Bugün ekonomik takvim açısından veri akışının zayıf olduğu bir gün, akşam ABD'nin bütçe açığı rakamları takip edilecektir. Yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1,3690 / 1,3720 seviyeleri arasından satış pozisyonu açmalarının, bu pozisyonlar için 1,3760 seviyesini stop seviyesi olarak, 1,3600 / 1,3550 seviyelerini ise hedef nokta olarak belirlemelerinin uygun olabileceğini öngörmekteyim. Genel görüntü itibari ile düşüşün devam edebileceğini düşünmekteyim.

ALTIN: Haftanın ikinci gününde, altın pek iç açıcı bir tablo sergilemiyor. Avrupa?da ki borç endişeleri doları güçlendirmeye devam ederken, altında da düşüş sinyalleri vermektedir. Dün 1830 seviyelerinde olan altın,1813 seviyelerine kadar düşmüştü ancak şimdi 1825 seviyelerinde toparlanma yolunda ilerlemektedir. Altın için bu seviyeler, yatırımcılara alım fırsatı sunmaktadır. Bu durumda altına olan talep artınca da, altın fiyatları da düzelme yolunda ilerler. Merkez bankalarının dolar dışındaki rezervlerini çeşitlendirmeye gitmeleri de, altına talebi artıran bir diğer etkendir. Dün piyasalarda, Yunanistan ile ilgili kaygılar ve belirsizlik devam ederken, bunun yanında Fransa?nın da bankalarına dair endişelerinin artması , Avrupa?nın iyiden iyiye negatif bir tablo sergilemesine sebep olmuştur. Ancak Çin?in İtalyan tahvili alacağına dair spekülasyonları piyasaları az da olsa olumlu yönde etkilemeyi başarmıştır. Tabii bu durum altınında toparlanmasına destek olmuştur. Gün içinde önemli veriler bulunmamakla birlikte beklentilerimiz altının toparlanma yolunda devam etmesidir.

BORSA: Güne hafif satışlarla başlayan Endeks, günün genelinde dalgalı bir seyir izledi. Gün içinde 56,200 desteğini koruyarak 57,000 seviyelerini aşma denemelerinde bulunan Endeks, nispeten düşen işlem hacmi ve kar satışları nedeniyle bu denemelerinde başarılı olamadı. Gün sonuna doğru sertleşen satışların ardından Endeks kapanışını %1.4 gerileyerek 55,903 seviyesinden gerçekleştirdi. Dalgalı seyrini bugün de devam ettirmesini beklediğimiz Endeks'te, 55,600 desteğinin kırılması halinde sırasıyla 55,000 ve 54,000 seviyelerine kadar bir geri çekilme yaşayabileceğini düşünüyoruz. Yükselişlerde ise 56,000 üzerinde bir kapanış olmadan yukarı yönlü hareketin devamı beklenmemelidir.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...