info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

Değerli okurlarım,KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Dolar-TL ise 1,8460-1,8510 fiyat aralığında işlem görüyor. Gün içinde euro-dolar paritesinin seyri ve kurumsal talebin devam edip etmeyeceğine göre yön bulacak dolar-TL'nin  1,8400-1,8600 fiyat aralığında işlem görmesini bekliyoruz.

EUR/USD: Almanya Parlamentosu, Euro Bölgesi'ndeki borç krizine karşı oluşturulan mali istikrar fonuna Berlin'in katkısının arttırılmasını öngören tasarıyı onayladı. Ancak Avrupa'daki borç krizine ilişkin sorunlar henüz çözülmedi. Almanya'nın katkı payını artırmayı onaylamasıyla Avrupa'nın en  büyük ekonomisinin katkısı 123 milyar Euro'dan 211 milyar Euro'ya çıkarıldı ve böylece fonun büyüklüğünün 440 milyara ulaşması planlanıyor. Ancak bu miktar gözlemciler tarafından Euro Bölgesi'nde borç krizini çözmeye yetecek büyüklükte görülmüyor. Fonun geçtiğimiz hafta 1 trilyon Euro hatta 2 trilyon Euro'ya çıkarılması gündeme geldi. Kimi  ekonomistler kararın Avrupa'daki borç sorununun  çözümü için sadece kısa vadeli bir etki yaratacağı görüşüne sahip bulunuyor.

Euro bölgesi için dün EFSF'nin oylaması vardı ve bu sonuç Euro bölgesi için olumlu geldi. Ancak sonucun olumlu gelmesi Euro bölgesinin kurtulmasına yetmedi. Zaten haber öncesinde oylamanın olumlu geçeceği sinyali haber öncesinde pariteyi yükseltmiş ve haberden sonra parite de çok net yükselişler gözlemlenmemiştir.

EUR/USD paritesi 1,37 ile 1,3540 seviyesi arasında hareketlerine devam ederken gün önemli bir destek olan 1,36 seviyesini kırdı ve bandın alt noktası olan 1,3540 seviyesine kadar geriledi. Şuanda da 1,3547 seviyesinde hareketine devam eden parite için 200 günlük üssel hareketli ortalama olan 1,36 direncini geçememesi durumunda satışlarına devam edeceğini söyleyebiliriz. Eğer parite 1,36 direncini geçebilirse tekrar kanalın içerisine girecektir ve kanalın üst noktası olan 1,3655 seviyesine kadar yükselecektir.

ALTIN: Altın bana göre hala güvenirliliğini koruyor.Son haftada düşüş yaşayarak yatırımcıyı yanıltmış olsa da temkinli yükselişine devam edecek kanısındayım.Doların yükselmesi ile gerileyen Altında önümüzdeki aydan itibaren tekrar yükseliş beklemekteyiz.Dünkü toparlanmanın ardından şu saatler itibariyle 1631 seviyelerinden işlem görmekte.Bugün Euro bölgesi veri trafiği oldukça yoğun...Tüfe ve İşsizlik Oranı yakından izlenecek veriler arasında.

BORSA: Güne yatay bir başlangıç yapan Endeks, alımların sonrasında günün ilk yarısını 60,000 seviyesi üzerinde tamamladı. Günün ikinci yarısında ise Endeks'te kar satışları etkili oldu. Bir ara 59,400 seviyesi üzerine kadar gerileyen Endeks, gün sonuna doğru gelen alımlarla kapanışını, 59,758 seviyesinden gerçekleştirdi. İşlem hacmi düne göre hafif gerileme gösterdi.
Güne yatay bir açılışla başlamasını beklediğimiz Endeks'te, bugün dalgalı bir seyir izleneceğini düşünüyoruz. Endeks'te son dört günde yaşanan yükselişin sağlıklı devam edebilmesi için, 59,000-60,000 aralığında bir dinlenme yaşanarak, kar satışlarının bu aralıkta karşılanması önemlidir. Ayrıca yükselişlerde işlem hacminin desteği de yakından izlenmelidir. 60,000 seviyesinin özellikle hacimsiz bir şekilde aşılması Endeks'te son yaşanan yükselişin ardından kar satışlarını gündeme getirecektir.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...