info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

Değerli okurlarım,KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Dünün içerideki en önemli gelişmesi TCMB nin birkaç madde ile dövize yaptığı müdahale oldu ve bu mudahalenin ardından dolar kuru 1.8640 a kadar geriledi. Bugün sabah saatlerinden bu yana satışlar devam ediyor. Bugün yapılacak döviz satım ihalesi talep ve satış miktarı adına daha da önemli hale gelmiş durumda. 1.88 altında kalınmaya devam edildikçe ilk etapta aşağıda 1.82-1.85 aralığına geri dönüş mümkün. Tekrar 1.88 üzerine çıkıp 1.90 seviyelerine doğru hareket tansiyonun devam ettiğini gösterir.

EUR/USD: Euro Bölgesi'nde umutlar tekrar yeşermeye başladı. Avrupa maaliye bakalnarının bankaları koruma kararını almalarının akabinde Merkel dün Almanya'nın Avrupa bankalarını gerekli görülmesi durumunda kredilerndirebileceğini söyledi. Yine sorunun çözümüne dair somut veriler yok. ABD'de beklenetilerden iyi gelen veriler borsalara can verdi. Wall Street günü artıda kapadı. Asya da genelde artıda. Emtialar yatay.

Bugün günün olayı Avrupa Merkez Bankası faiz kararı. Borç kriziyle cebelleşen Avrupa Merkez Bankası'nın yarım puanlık bir indirime gitmesi bekleniyor. İndirim yeşeren umutlara rağmen pariteyi geri çekmekte yeterli olabilir. Karar 14:45'de ancak basına 15:30'da duyurulacak. ABD'de ayın ilk haftası olması itibariyle istihtam ve işsizlik verileri ile karşı karşıyayız. Yine saat 15:30'da işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Beklentiler rakamın artması yönünde, borsaların aleyhinde.

Saatlik grafikte görünen, 1,3310 üstünde parite şimdilik rahat ve 1,3410 hedef alınmış.Bu bakış bugün faiz kararı olmasa tereddütsüz sunulabilirdi ancak yarım puanlık indirim beklenirken alış tavsiye etmek de güç tabiki. 1,3310 günün ilk desteği. Bu noktadadn gelecek alışlar faiz beyanatına hatta 1 saat sonrasına kadar sürebilir. Kara açıklandığı esnada 1,3410 ve 1,3200 aralığında agresif hareketler izleyebiliriz. 1,3420'nin üstüne geçilmezse hedef aşağıda 1,3185 olarak revize edilebilir.

ALTIN: Avrupa Bölgesin`deki krize çözüm bulma çalışmaları ve son yapılan açıklamalar piyasada olumlu karşılandı.Avrupalı yetkililerin Euro Bölgesi borç krizinin çözümünde ilerleme sağlıyor oldukları spekülasyonlarıyla ABD borsaları dün hızlı yükseldi.Altın cephesinde de durum daha iyimser...Haftanın son gününde, üç gündür yükselen Altın fiyatları yukarı yönde.Bugün öğleden sonra önemli datalar bekliyorum,ABD Eylül ayı tarım dışı istihdam,işsizlik verileri,ABD tüketici kredileri bu verilerden birkaçı.Altın teknik olarak grafiklere bakıldığında, 1665 direnç seviyesini aşarsa yükselişine devam edeceği kanısındayım.

BORSA: Güne 57,500 seviyelerinden başlayan Endeks, düşük hacimle yukarı yöndeki hareketini sürdürmekte zorlandı. Açılışın ardından 57,700seviyelerini test eden Endeks'te, bu seviyelerden satışlar etkili oldu. Günün ilk yarısında satış baskısıyla bir ara 57,000 altına
sarkan Endeks'te, ilk yarı kapanış 57,183 seviyesinden gerçekleşti.

Günün ikinci yarısına yatay başlamasını ancak günü geri kalanında ise dalgalanmaya devam etmesini beklediğimiz Endeks'te, hacimde artış olmadığı sürece satış baskısının devam edeceğini düşünüyorum.
58,000-58,500 aşılmadığı sürece Endeks'te, 56,800-56,000 aralığının test edilmesi riskinin arttığını düşünüyorum.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20

NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...