info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Günlük bazda 100 ortalama seviyesi olan 1,7735'in altında işlem gören dolar/TL kuru aynı zamanda son 3 haftalık hareketin de 23,6% düzeltme seviyesinin altında işlem görüyor. Avrupa ve ABD cephesinde tabiri caizse  işlerin tıkırında gidiyor olması nedeni ile İMKB artıyor,dolar düşüyor.Kısa vadede içeride dolar kurunun göerbileceğini düşündüğüm seviyeler   1,7750'nin üzerinde çıkılmadığı sürece 1,74 ve 1,73 olacaktır. Aksi taktirde yeni bir yükseliş dalgası gelir ise 1,80'leri zorlanabilir.
 
EUR/USD:
Euro bölgesindeki kazan kaynamaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününe geldiğimizde tedirginlik ve belirsizlik sürüyor. Büyük ihtimalle haftaya da sarkacak olan bu belirsizlikte aşırı oynaklık bugünde görülecektir. G-20 zirvesinin ilk gününde yapılan açıklamalara baktığımızda Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, AB'nin yeni kurtarma paketinin parlamentoda onaylanması için muhalefetle işbirliğine hazır olduğunu söyledi. Papandreu, PASOK'un meclis grubu toplantısında yaptığı konuşmada, yeni yardım paketinde öngörülenlerin Yunanistan için yararlı olduğunu ve olumlu koşullar içerdiğini belirterek hükümetin yegane kaygısının, ''Yunanistan'ın avrodaki yerinin güvence altına alınması, vatandaşların servetlerinin tehlikeye girmemesi ve kalkınmanın sağlanması'' olduğunu ifade etti.Yunanistan'ın mali krizle mücadelede bugün geldiği aşamada önünde üç seçenek bulunduğunu, bunlardan birinin erken seçim, ikincisinin ise referandum olduğunu ifade eden Papandreu, ''Üçüncü seçenek de görüş birliği sağlanması için muvafakat idi. Bu, benim seçim öncesinden bu yana arzuladığım bir şeydi'' dedi. Papandreu, hükümetin üstlendiği görevi başarıyla sürdürebilmesi ve yeni yardım paketinin onaylanması için bugün yapılacak güven oylamasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Avrupalı liderlerden de çeşitli açıklamalar geldi. Almanya Başbakanı Angele Merkel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yunanistan'dan açıklama yerine artık icraat beklediğini belirterek, ''Bizim için önemli olan icraat'' ifadesini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Atina'nın referandum konusunda tavıR değişikliğinin, teyit edilmesi halinde Avrupa ülkeleri tarafından memnunlukla karşılanacağını söyledi. Yunanistan'dan gelen referandumla ilgili ortak bir açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da Atina'nın geçen hafta Avro Bölgesi borç kriziyle ilgili ilan edilen kurtarma planını kabul etmesi gerektiğini bir kez daha tekrarladı. Bu arada Sarkozy, düzenlediği basın toplantısında, ''Borsadaki alım satımlarda vergi getirilmesini artık mali açıdan zorunlu, ahlaki açıdan geri dönüşü olmayan bir seçim olarak gördüğünü'' ifade etti. Söz konusu öneriyi Fransa ve Almanya desteklerken, ABD ve İngiltere şiddetle karşı çıkıyor. Yunanistan'da muhalefetin hükümete destek vermesiyle Papandreu referanduma gitmekten vazgeçti. Bu gün aynı zamanda Abd'den gelecek olan tarımdışı istihdam datası oldukça önemli olacak. Yunanistan güven oylamasını ve tarımdışı istihdam datasını yakından takip etmiş olacağız.

ALTIN:  Altın, 6 haftanın yükseğine çıktıktan sonra bazı yatırımcıların kar satışına gitmesi ile Altın ikinci haftadaki yükselişini sınırlayarak son dört günde ilk kez geriliyor. "Altının yönünü anlamak için Avrupa'yı ve Doları takip edin." diyen ABD'nin en büyük değerli metal satıcılarından Dillon Gage Metals başkanı Terry Hanlon, "Son 15 yılda Altın ve Dolar ters orantılı bir ilişki içindeler." yorumunda bulundu. Sarı maden 1680 dolar desteğinden aldığı güçle gün içerisinde yükselişine devam etmektedir. 1745-1715 dolar arasındaki bant hareketini yukarı yönde geçen sarı maden 1767 dolar seviyesine kadar yükselmiştir. Buradan geri dönmeye çalışan ve şuanda da 1760 dolar seviyesinde olan sarı maden kısa vadeli yükselişlerine devam etmesi beklenilmektedir. Eğer altın bu tutumuna devam ederse gün içerisinde 1775 dolar seviyesini görmesi  ve geçmesi kolaylaşacaktır. Ancak bugün Türkiye saati ile 14,30'da ABD'den gelecek olan tarım dışı istihdam haberi altında sert hareketlere maruz kalmasına neden olabilir. Bu yüzden de makro-ekonomik haberlerin etkili olması altın fiyatlarındaki olası dalgalanmalara yol açılacağından yapılacak işlemler genellikle kısa vadeli olması ve gün içerisinde muhakkak kapatılmalıdır. Uzun vade olarak ta yaşanılacak olası düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Eğer altın fiyatları 1775 dolar direncini aşabilirse gün içerisinde 1800 seviyesi test edilebilir. Aksi takdirde kanalın orta noktası olan ve aynı zamanda 50 günlük üssel hareketli ortalama olan 1704 desteğine kadar gerileme gözlemlenebilir.

BORSA: Endeks dünü 801 puanlık yükseliş ile 56,522 seviyesinden 2,001 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste dalgalı seyirle birlikte tepki yükselişi sürüyor. Gün içinde gelen satışlar destek seviyelerinin üzerinde tepki alımlarıyla karşılaştı. Bono faiz oranları sakin görülürken döviz kurlarında düşüş vardı. Dış piyasalara bağlı hareket sürüyor. İç piyasaların gündeminde dün beklentilerin üzerinde gelen Ekim enflasyon verileri vardı. Ancak piyasalar üzerindeki etkisi oldukça sınırlı kaldı. Dış piyasaların gündeminde ise Yunanistan güncelliğini sürdürüyor. AB tarafından Yunanistan'a yapılacak yardım paketinin Papandreu tarafından referanduma götürülme kararından gerek Yunanistan içinden gerekse AB tarafından yapılan baskı ile vazgeçilmesi piyasalara olumlu yansıdı. Dış gündemde FED toplantı sonuçları, ABD makro ekonomik verileri ve Avrupa Merkez Bankasının faiz indirimi ekonomik gündemde yer tutsa da piyasalar üzerindeki etkileri bu aşamada sınırlı. Yunanistan ve Euro Bölgesindeki gelişmelere duyarlılık daha yüksek. Piyasalarda değişen gündeme bağlı olarak dalgalı seyirle tepki yükselişi bir süre daha etkisini sürdürebilir. Ancak bunun kalıcı ve daha ciddi yükseliş hareketine dönüşmesi için henüz erken. Endekste tepki alımlarına rağmen satış baskısı henüz kırılmış değil. İlk destekler 56200-56000 seviyelerinde görülüyor. Bu seviyeler günlük işlemler için izlenebilir. Bu seviyenin altında sonraki destekler 55500 ve 55000-54500 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarının ilk direnci ise 57000 seviyesinde görülüyor. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Sonraki direnç ise 57500 ve 58000 seviyelerinde. Endekste tepki yükselişi sürmekle birlikte direnç seviyelerinde satışlar görülebilir. Endeks güne hafif yükselişle başlayabilir. Günlük işlemlerde 56200-56000 destek seviyeleri izlenebilir. Bu seviyelerin üzerinde günlük bazda alımlar yapılabilir. 57000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 56000 seviyesinin altında günlük hisse pozisyonlarında satış yapılabilir. 57000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...