info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Dün kur cephesinde yatay bir seyir izledik. Güne 1.8270 seviyesinden baslayan Dolar/TL, 1.8315 seviyesine kadaryükseldi ve günü 1.8265 seviyesinden sonlandırdı. Bu sabah itibari ile S&P'nin aralarında Fransa ve Almanya'nın da bulundugu, 15 Euro bölgesi ülkesinin notunu negatif izlemeye alması paritenin 1.34 seviyesinin altına gerilemesine neden oldu. Bununla birlikte Dolar/TL'de bu sabah itibari ile Asya'dan geçen islemlerde 1.84 seviyesinin üstünü zorluyor. Bugün 1.8360 pivot seviyesi olarak takip edilecek. Kur bu seviyenin üstünde kaldıgı sürece 1.8470-1.866 seviyeleri gün içi direnç  altında kaldıgı sürece 1.83-1.8250 seviyeleri gün içi destek seviyeleri olarak takip edilecek.

EUR/USD:
Çok kritik 2 güne girmiş bulunuyoruz. Bugün başlayacak AB liderler zirvesi 2 gün sürecek. Buradan çıkacak sonuçlar euro bölgesi için hayati önem taşıdığını Merkel daha önceki konuşmalarında ifade etmişti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Avro Bölgesi'ndeki 15 ülkenin kredi notlarının ardından Avrupa Birliği'nin de kredi notlarını olası bir indirim için izlemeye aldığını bildirdi. S&P yaptığı açıklamada, Avro Bölgesi üyelerinin AB bütçesinin yüzde 62'sini sağladıklarını belirterek, AB'nin AAA olan kredi notunun da tehlikede olduğunu ifade etti. S&P yapacağı gözden geçirmede, Avro Bölgesi üyesi ülkelerin AB'nin toplam borç servisinin desteklenmesi kabiliyetlerini değerlendireceğini vurguladı. S&P, yapılacak gözden geçirme sonrası AB'nin notunun bir kademe indirilebileceğini belirtti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Devlet Başkanı Nicholas Sarkozy ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının bu akşam bir araya gelecekler. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Eurogroup Başkanı Jean-Claude Juncker de toplantıda yer alacak. Toplantının Türkiye saati ile 18.00'de başlaması bekleniyor. Ayrıca, Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, Türkiye saati ile 17.00'da AB Konseyi Başkanı Van Rompuy ile bir araya gelecek. Avrupa Merkez Bankası (ECB), AB zirvesinden önce kritik bir toplantı yapacak. Ekonomistler, geçen ay yaptığı toplantıda sürpriz bir kararla gösterge faiz oranını 25 baz puan indirerek yüzde 1,25'e çeken ECB'nin yarınki toplantıda da gösterge faiz oranını yüzde 1'e indireceğini tahmin ediyorlar. Euro bölgesindeki ülkelerin kamu borçlarının gittikçe artması ve ülkelerin bu konuda çeşitli reformlara gitmesine rağmen hala istenilen düzeye gelinememesi nedeniyle böyle bir karar alınması beklenmekte.

ALTIN: Altındaki alımların devam ettiğini görüyoruz. Kritik günler öncesi güvenli liman arayan yatırımcının  altına doğru kaydığını izliyoruz. Dün dolar endeksinin güçlenmesine rağmen düşmeyen altında sert hareketlerin başlayacağı günlere yavaş yavaş geliyoruz. Teknik açıdan baktığımızda 1757 seviyesi oldukça önemli bu seviyenin kırılması bize 1800'lü seviyelerin yolunu açacaktır. Aşağıda ise 1729 seviyesinin kırılmasıyla sarı madenin tekrardan 1703 seviyesine çekilmesini bekliyorum.

BORSA: Güne 55,000 seviyesinin üzerinden başlayan İMKB'de daha sonrasında kar satışları etkili oldu. Satışlarla 54,300 seviyeleri üzerine kadar geri çekilen İMKB'de, bu seviyelerin test edilmesinin ardından alımlar görüldü. Dalgalı seyrine düşük hacimle devam eden İMKB, kapanışını 55.139 seviyesinden gerçekleştirdi.
Güne yatay başlamasını beklediğimiz İMKB'de, 55,300-55,800 aralığı aşılmadığı sürece kar satışları beklenebilir. 54,700 desteğinin altına gelinmesi halinde İMKB'de yeniden 54,000 seviyeleri test edilebilir. Ancak aşağı hareketlerin alım amaçlı kullanıldığı gözönüne alındığında, 54,000 üzerine yaşanacak gerilemeler, kısa vadeli alım için kullanılabilir.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...