info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Piyasa Raporu

Merhaba sevgili dostlar, KÖKSAL DÖVİZ ailesi olarak hepinize sağlıklı,mutlu ve kazançlı bir gün dilerim.

USD/TL: Dolar, dün Yunanistan'dan gelen olumlu haberlerle deger kaybetti. $/TL sabah 1.741'den islem görmeye baslamıstı, gün içinde 1.740'un altına gelerek kapanısı 1.740 seviyesinden yaptı. Bu sabah Eur/Usd paritesi 1.327 seviyesinde ve $/TL için pivot nokta 1.730 olmak üzere destek 1.725, direnç ise 1.745 olarak takip edilecek. TL, yılbasından bugüne dolar karsısında %8'in üzerinde güçlendi.

EUR/USD:
Dünkü Euro Bölgesi Maliye Bakanları Toplantısında Yunanistan'a verilmesi planlanan 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketi üzerinde anlasma saglandı. Anlasmaya varılması beklendigi için, gelismeler süpriz olarak degerlendirilmedi ancak EUR/USD paritesindeki alıslar hala devam ediyor. Anlasmaya ragmen paritedeki yükselisin devam etmesi, bundan sonraki süreçte 1,3500 seviyesine kadar kademeli bir yükselisin devamını getirebilir.

ALTIN: 1705 dolar desteğinden aldığı güçle yükselişine devam eden sarı maden uzun zamandır geçemediği 1738 dolar direncini geçerek yükselişlerine devam etti. Genel olarak uzun vadeli yükseliş baskısının devam ettiği sarı maden de yaşanılacak olası geri çekilmelerine dikkat etmeli ve bu geri çekilmeleri uygun alım stratejileri ile değerlendirebilirsiniz. 1700 dolar desteğinin kırılması ihtimalinde geri çekilmelerin maksimum 1650 dolar seviyesi ile sınırlı kalacağını daha önceki analizlerimizde belirtmiştik. Ancak sarı maden 1705'den geri dönerek böyle bir düşüşün gerçekleşmesini engelledi. Ancak yine de temkinli olmakta fayda var. Çünkü hatırlanırsa 1763 seviyesinden başlanılan düşüşlerin düzeltmesi olarak bu çıkış gözlemlenebilir. Yeni bir yükseliş için 1763 direncinin geçilip geçilmemesi önemlidir. Uzun vadeli beklentimizin 1550 dolar üzerinde kaldığı müddetçe yükseliş olduğunu, hedefimizin ise 2011 tepe noktası olan 1920 olabileceğini söyleyebiliriz. ABD'de düşük faiz uygulaması, Avrupa ülkelerinin ekonomik sorunu, İran'ın petrol ile ilgili ihracat yasağı tüm piyasalarda sorunlara yol açmaktadır. Böyle sorunların olduğu bir piyasa da ise sarı maden güvenilirliğini hala daha korumaktadır ve gelen taleplerle fiyatı değerlenmektedir.

BORSA: Endeks dünü 337 puanlık çıkış ile 61.449 seviyesinden 2.023 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste çıkış hareketi sürüyor. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise gevşeme vardı. Özellikle Dolar/TL paritesinin 1.74 seviyesinin altında işlem görmesi önemli. Dış piyasalara bağlı hareket sürüyor. Dış piyasaların gündemi ise yine Yunanistan olmaya devam ediyor. İran-Suriye kaynaklı Ortadoğu'daki gelişmeler ve ABD makro ekonomik verileri yakından izlenen diğer konu başlıkları. Eurogroup maliye bakanları toplantısında Yunanistan'a ikinci kurtarma paketine onay geleceği beklentisiyle dış piyasalarda iyimserlik devam etmekle birlikte bu beklentinin önemli ölçüde fiyatlara dahil olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle dış piyasalardaki yükseliş dün kapanışa kâr satışlarıyla biraz ivme kaybetti. Bu sabah itibariyle Yunanistan için beklenen onay çıktı. 130 milyar euroluk kurtarma fonuna ve borçların yeniden yapılandırılması konusunda Euro Birliği Maliye Bakanları anlaştı. Piyasaların ilk tepkisi olumlu ancak zayıf oldu. Bunun iki nedeni var. Bu beklentinin önemli ölçüde fiyatların içinde olması ve anlaşmanın uygulanmasını görmek isteği. Piyasalar bu gelişmeyi olumlu algılamakla birlikte bir süre sonra "Beklenti bitti" anlayışıyla kâr satışları gelebilir. Çin, bankaların likiditeyi destekler nitelikteki kararı, ABD makro ekonomik verilerinin genelde olumlu gelmesi piyasalarda iyimserliği destekleyici gelişmeler. İran'ın İngiltere ve Fransa'ya olan petrol ihracatını durdurduğu haberine piyasalar bu aşamada duyarsız. İç gündemde açıklanmaya devam edilen yıl sonu bilançoları, başbakanın sağlık sorunu ve TCMB Para Politikası Toplantısı faiz kararı öne çıkan konu başlıkları. Özellikle merkez bankası kararı bugün için daha önemli. Bugün radikal bir değişiklik beklenmiyor. Dış kaynaklı gelişmelere bağlı hareket sürebilir. Endeks çıkış hareketi devam ediyor. İlk dirençler 61700 seviyesinde bulunuyor. Kısa dönem için güç kazanan bu direnç seviyelerinde tekrar satışlar görülebilir. Sonraki dirençler 62500-63000 seviyelerinde. İlk destekler ise 61000-60800 olarak görülüyor. Bu seviye günlük işlemlerde öne çıkabilir. 60800 seviyesinin altında sonraki destekler 60500 ve 60000-59500 seviyelerinde. Endekste çıkış hareketi devam etmekle birlikte direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir. Endeks dış piyasaların etkisiyle güne yükselişle başlayabilir. Günlük işlemlerde 61000-60800 destek seviyeleri izlenebilir. Bu seviyelerin üzerinde günlük bazda alımlar denenebilir. 61700 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 60800 seviyesinin altında satış yapılabilir. 61700 seviyesinin üzerinde daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.

NEDİM KAZ KÖKSAL DÖVİZ LÜLEBURGAZ/KIRKLARELİ
TEL:0288 214 56 58 - 412 97 90 GSM:0532 314 32 20


NOT:  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...