info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fareye Cesaret Madalyası

Kamboçya`da mayın temizlemekle görevli bir fareye cesaret madalyası verildi. Magawa adındaki fare mayın temizlemek için eğitilen Hero Rat programının bir parçası. Kamboçya dünyada en fazla mayının bulunduğu ülkeler arasında gösteriliyor.

Dünyanın en çok kara mayınının gömülü olduğu ülkelerin başında gelen Kamboçya'da bir hayvan ödüllendirildi.

APOPO adındaki sivil toplum örgütünün Hero Rat (kahraman fare) programı kapsamında eğitilen Magawa cesaret madalyası aldı.

Dev keseli Afrika faresi Magawa'ya, "hayat kurtaran cesareti ve görevine bağlılık" nedeniyle ödül verildi. Magawa'nın şimdiye kadar 39 mayın ve 28 patlayıcı mühimmat tespit ettiği belirtildi.

Magawa'nın toplamda 20 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı temizlediği ifade edildi.

Fareye hayvanlar için tasarlanmış PDSA Altın Madalyası verildi. PDSA madalyasının tehlike altında yararlılık gösteren sivillere verilen George Nişanı'na eşdeğer olduğu belirtildi.

APOPO'nun yöneticisi Christophe Cox, "Bu madalyayı almak bizim için gerçekten büyük bir onur. APOPO'da toplamda 20 yıldır çalışıyorum" dedi.

Cox, diğer hayvanlara göre farelerin daha zeki ve yemek ödülü için daha çok çalışmaya istekli olduklarını söyledi.

APOPO'nun Hero Rat programına alınan fareler bir yıllık temel eğitimden geçiriliyor.

Kamboçya'da 4-6 milyon arasında kara mayınının gömülü olduğu tahmin ediliyor. Mayınlar şimdiye kadar 64 binden fazla insanın hayatına mal oldu. Ayrıca Kamboçya mayın nedeniyle sakatlanma oranının en fazla yaşandığı ülke.

Ülkede 40 binden fazla çocuk ve yetişkin mayınlar nedeniyle uzuv kaybına uğradı.