info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ABD Lazerle Botu İmha Etti

ABD lazerle botu imha etti Amerikan donanması bir tatbikatta, dünyada ilk defa savaş gemisinden lazer silahı ateşleyerek bir botu vurdu

ABD donanması Pasifik Okyanusu’nda gerçekleştirilen tatbikatta, “yüksek enerji lazeri” adlı lazer silahı ilk kez denedi ve hedefi imha etmeyi başardı. ABD Deniz Kuvvetleri bir ilke imza atılan tatbikatın videosunu da yayınladı. Videoda lazerin hedef aldığı küçük botun motorunu bir delik açarak yakmaya başladığı görülüyor. Fakat videoda güvenlik gerekçesiyle lazer silahı gösterilmezken, silahın ne kadar mesafede etkili olabildiğine dair net bir bilgi de verilmedi. Uzmanlar lazerin büyüklüğünün beyzbol topu kadar olduğu belirtmekle yetindiler.

Deneme aşamasına getirilene kadar iki buçuk yıla ve 98 milyon dolara (148 milyon TL) mal olan lazer silahını özel kılan ise benzerlerinden farklı olarak deniz gibi hareketli bir ortamda da kullanılabiliyor olması. Silahı geliştiren ABD Donanma Kuvvetleri Araştırma Ofisi başkani Nevin Carr, ilk denemede istenen başarıyı elde etmiş olsa da henüz bu yeni teknoloji lazer silahının savaşlarda kullanılamayacağını, silah üzerinde çalışmaların devam edeceğini açıkladı. Silahın korsanları engellemek amacıyla da kullanılabileceği belirtildi.