info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ABD`de Kiliseye Silahlı Saldırı: 26 Ölü

ABD`nin Teksas eyaleti San Antonio şehrinde, kiliseye giren bir kişi ayin sırasında insanlara ateş açtı. Saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi öldü ve 30 kişi de yaralandı. Saldırganın vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Yerel saat ile 11.30'da meydana gelen saldırıda, bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu.

Saldırının yaşandığı sırada kilisede 50'den fazla kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi. San Antonio'nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te bulunan kilisenin bölgede kurulan ilk "vaftiz kilisesi" olduğu belirtiliyor.

Saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı duyuruldu.

SALDIRGAN 26 YAŞINDAKİ DEVIN PATRICK KELLE

ABD basını, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu duyurdu. 

Teksas Valisi Gregg Abbot, düzenlediği basın toplantısında, daha önce yerel medyada 27 olarak verilen ölü sayısının 26 olduğunu açıkladı. 

Teksas Kamu Güvenliği yetkilisi Freman Martin ise 23 kişinin kilisede, 2 kişinin kilise dışında, 1 kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

BİR VATANDAŞ TARAFINDAN VURULDU

Tamamen siyah renkli giysiler giyen saldırganın üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğunu belirten Martin, olay yerinde silahını düşürdükten sonra kaçan saldırganın aracında ölü bulunduğunu, saldırganın ya intihar ettiği ya da olayın ardından kendisini takip eden bir mahalle sakini tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş olabileceğini ifade etti. 


Saldırgan Devin Patrick Kelley'in, sosyal medya hesabındaki silahlı fotoğrafı dikkat çekti.

2009-2013 YILLARI ARASINDA HAVA KUVVETLERİ'NDE GÖREV YAPMIŞ

26 yaşında olduğu belirlenen saldırgan Devin Patrick Kelley'nin evli ve bir çocuk babası olduğu açıklandı. Amerikan Hava Kuvvetleri'nde 2009-2013 yıllar arasında görev aldığı bildirilen saldırganın İncil okulunda öğretmenlik yapmış olduğu da duyuruldu.

TRUMP: GELİŞMELERİ JAPONYA'DAN TAKİP EDİYORUM

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından, "Tanrı Teksas'ta Sutherland Springs'teki insanların yanında olsun. FBI ve polis olay yerinde, durumu Japonya'dan takip ediyorum." paylaşımında bulundu.