info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Afganistan da ABD Üssüne Saldırı

Afganistan ın başkenti Kabil de ABD Büyükelçiliği ve askeri üslerin bulunduğu bir bölgeye saldırı düzenlendi. Taliban militanlarının düzenlediği saldırıda en az 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil güne saldırılarla başladı. Başkentte, diplomatik temsilciliklerin  bulunduğu bölge yakınlarında en az dört patlama sesi duyuldu.

ABD ELÇİLİĞİNE ROKET
Kabil'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği ile ISAF karargahının bulunduğu bölgede ardı ardına patlamalar meydana geldi. Polis, Amerikan elçiliğine roket atıldığını bildirdi. Afgan güvenlik güçleri Amerikan büyükelçiliği ve diğer diplomatik temsilciliklere giden yolları kapattı.



'HÜKÜMET BİNALARI HEDEF ALINDI'
Afgan yetkililer, intihar bombacılarının bölgede olabileceğini ancak durumun henüz kesinlik kazanmadığını söyledi. Saldırıları üstlenen Taliban, militanlarının hükümet binalarına saldırdığını duyurdu.
Haberin devamı vreklam

ABD YİNE TALİBAN'IN HEDEFİNDE
Bölgede bulunan ABD Büyükelçiliği ve diğer diplomatik temsilciliklerin yakınındaki yolları koruma altına alan polis, son saldırının yakındaki Abdül Hak meydanında olduğunu açıkladı.

Polis yetkilisi Muhammed Zahir bugünkü saldırıların ardında bir intihar saldırısının olup olmadığının henüz anlaşılamadığını söyledi.

BBC'nin Kabil'deki muhabiri Quentin Sommerville, militanların çok yönlü bir saldırı düzenlendiği yolunda bilgiler geldiğini aktardı.

SON HEDEF BRITISH COUNCIL'Dİ
Bundan üç hafta önce de Kabil'deki İngiliz kültür merkezi British Council intihar saldırısına hedef olmuş; olayda 10'u aşkın Afgan polisi ve yabancı bir güvenlik yetkilsi ölmüştü.

19 Ağustos'taki, saatlerce süren saldırının sorumluluğunu Taliban örgütü üstlenmiş; eylemin "Afganistan'ın 1919 yılında İngilizlerden bağımsızlığını elde etmesini kutlamak için düzenlendiğini" bildirmişti.