info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Antibiyotik Araştırmalarında Yenilikler

ABD’li bilimadamları, bakterilerde direnci önleyen yeni bir anbiyotik buldu. Teixobactin adlı antibiyotiğin ilaçlara dirençli birçok enfeksiyon ve hastalığın tedavisini etkili olabileceği düşünülüyor.

Antibiyotiklere karşı dirençli bakterilerin önlenmesi için büyük bir adım atıldı.  ABD’li araştırmacıların buluşu devrim niteliğinde.
 
Northeastern Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmada "Teixobactin" adı verilen yeni bir antibiyotik  geliştirildi. Araştırma ekibine göre, Teixobactin, ilaçlara dirençli birçok bakteriyi öldürüyor.
Dünyada her yıl 700 bin kişi, antibiyotiğe dirençli bakterilerden yaşamını yitiriyor.
Geliştirilen antibiyotik, mikropların hücre duvarları örmesini engeleyerek ilaçlara karşı direnç geliştirmelerini önlüyor.
 
ABD’li araştırmacılar, labrotuvar ortamında geliştirilemeyen ve toprakta bulunan bakteriler üzerinde yoğunlaşarak bu antiboyitiği geliştirdi. Farelerde yapılan denemelerde Teixobactin'in ölümcül olan akciğer ve kan enfeksiyonlarının tedavisinde etkili olduğu belirlendi. 
 
Teixobactin'in antibiyotik araştırmaları için devrim niteliğinde olduğu belirtiliyor. Neredeyse 1987 yıllından beri hiçbir antibiyotik geliştirelemiyordu.