info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Armata Görücüye Çıktı

Putin’in yeni nesil savaş tankı "Armata" ilk kez görücüye çıktı

Rusya bu tankları 5 yıl kimseye satmayacak
Rusya'nın yeni nesil "Armata" savaş tankları, Zafer Günü provasında ilk kez görüldü. Küresel silah sanayinin büyük merakla takip ettiği yeni nesil tankın zırhlı araç sektöründe yeni bir çığır açacağı iddia ediliyor.
 
Sovyet döneminden bu yana kullanılan tankların yerini alması beklenen yeni nesil "T-14 Armata" modeli tanklar başkent Moskova'daki Zafer Günü provasında görücüye çıktı.
 
Savunma sanayinde söz sahibi olan ülkeler tarafından büyük bir merakla beklenen yeni nesil tankın özellikleri de oldukça dikkat çekici. Yeni nesil savaş tankı "Armata" 125 milimetrelik top taşıyabiliyor.
 
Otomatik yükleyici ile kurulan tankta üç mürettebat görevi yapıyor. Tankta 30 milimetrelik top atar ve iki de makineli silah bulunuyor.
 
Çelik kapasitesi 1.7 kat artırılmış olan "Armata" 80 kilometre hız yapabiliyor. Gelecek yıl hizmete girmesi planlanan "Armata" 5 yıl boyunca başka ülkelere satılmayacak.
 
Rus ve Batılı askeri uzmanlara göre, "Armata"nın özellikleri tüm Batılı tankların kapasitesini aşacak nitelikte.
 
Rusya Savunma Bakanlığı 2020 yılı itibarıyla 2 bin 300 Armata tankına sahip olmayı hedefliyor.
 
Üretilecek yeni "Armata" tanklar Rus ordusunda bulunan mevcut tankların yüzde 70’inin yerini alacak. "Armata" savaş tanklarının personel taşıyıcı versiyonu da bulunuyor.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin son yıllarda Rus tarihinin en kapsamlı modernizasyonunu ve yeniden silahlanma sürecini başlatmıştı.