info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avustralya’da Yarasalar Şehri İstila Etti

Avustralya’nın Charters Towers bölgesinde bulunan park 80 bin yarasanın istilasına uğradı.

Avustralya'nın Charters Towers şehri yarasaların istilasına uğrarken belediye yarasaları uzaklaştırmak için ses bombaları kullanarak ilaçlama yapıyor. Belediye ekipleri 80 bin civarında yarasayı korkutup kaçırmaya çalıştıklarını ancak şu ana kadar başarılı olamadıklarını söyledi.
 
"EVLERE GİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
 
Bölge sakinleri ise, tek problemin yarasaların çıkardıkları sesler olmadığını belirterek, hayvanların evlerden içeri girmeleri nedeniyle korkuya yol açtıklarını belirtiyor.
 
HAYATLARI ZİNDAN OLDU
 
Belediye Başkanı Frank Beveridge, "Etrafta müthiş bir dışkı pisliğine yol açıyorlar. Bahçeler, araçların üstü pislik içinde kalıyor." dedi. Ayla Pott isimli vatandaş, "Etrafta çok kötü bir koku var. Bazen kapınızı, pencerenizi açamıyorsunuz, o kadar kötü bir koku hakim" diye konuştu.
 
YAVRU YARASALARIN HAYATI TEHLİKEDE
 
Bazı hayvan hakları savunucuları ise yarasaların bölgeden uzaklaştırılması için başvurulan yöntemlerin yavru yarasaların hayatını tehkileye atabileceğini belirtti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir eylemci, "Onların uçup kaçma şansı yok. Yetişkinler de yavrularını kurtaramaz. Yere düşüp yaralanıyorlar, muhtemelen ölüyorlar" dedi.
 
YARASALARI UZAKLAŞTIRMA ÇABALARI DEVAM EDİYOR
 
Belediye yetkilileri, önümüzdeki 10 gün boyunca helikopter dahil farklı yöntemlerle yarasaları bölgeden uzaklaştırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.