info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Benedikt Magnusson Dünyanın En Güçlü Adamı

2014 Avrupa Dünya’nın En Güçlü Adamları yarışmasında Benedikt Magnusson kaldırdığı 461 kiloluk ağırlıkla Dünya rekoru kırdı!

İzlandalı Benedikt Magnusson ise 461 kg ağırlığı yerden temasını keserek havalandırıyor (Deatlift). Bu rakamları Süper Ağırsiklet sporcuları başarıyor. Sıkı durun. En düşük sikletteki sporcuların başardığı ağırlıklara bir bakalım. 52kg kategorisinde bulunan Polonyalı Andrzej Stanaszek, Squat (çömelme)'de tam tamına 300kg ağırlığı başarmıştır. Yine aynı sporcu, Yatarak itme'de (bench press) 182.5kg ağırlığı itmeyi başarmıştır. Yerden Kesme(deatlift) yarışmasında ise Hindistanlı E. Saajeva Bhaskaran sporcu tam tamına 260kg ağırlığı havalandırmıştır. İddialı olacak ama gerçek olan şudur ki, bugünki profesyonel spor branşlarının birçoğunda bu rakamları başaran hiçbir sporcu yoktur. İsterse sikleti 90kg olsun. Bizim araştırmalarımıza göre bu verdiğimiz rakamları, bir güreşçi, tekvandocu, basketbolcu, kayakçı, vücut geliştirmeci, boksör ve atletizmci başaramamaktadır. Gözlemlerimiz arasında %95 profesyonel sporcu grubu bu rakamları başaramıyor. Hatta size şöyle söyleyebilirim ki, yüzme, futbol, tenis, uzun maraton koşucusu, okçuluk, golf, yüksek çıta atlama, uzun atlama, bilardo ve eskrim sporcuların hiç biri yukarıdaki ağırlıkçı sporcunun başardığı rakamları kesinlikle başaramamaktadır yani başarabilen bir tane sporcu çıkmaz.
 
Bütün bunları bir kenara koyarsak, günlük ağır şartlarda ağır yük altında çalışan herhangi bir işçi, 15 sene çalışmış olsa bile, bu ağırlıkları başarması, %0.01 ihtimaldir. Bana göre kensinlikle imkansızdır. Bu durumda böyle bir sporcuya biz Dünyanın en güçlü sporcusu diyebilir miyiz?