info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2073
Dolar Satış
:
32.2653
Euro Alış
:
34.6708
Euro Satış
:
34.7333
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bulutları Kucaklayabileceğiniz Şehir Meteora

STH Turizm seyahat severleri, Unesco nun Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alan doğa harikası Meteora yolculuğuna çıkarıyor.

STH Turizm Yunanistan'a gidip ada turizmi dışında farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal bir rota çiziyor. Kelime olarak ''havada asılı'' anlamına gelen Meteora, kayaların tepesinde birbirinden bağımsız olarak kurulu, manastırlarıyla ünlenmiş gökyüzüne yakın, bilinmeyen bir dünya olarak anılıyor.
 
Selanik'e hareketle başlayacak olan yolculuk Atatürk evinden Agios Dimitri Kilisesi, Aristoteoles Üniversitesi Kampüsü, Rodonda, Agios Georgios Kilisesi, Şadırvan, Helexpo İnternational Fuar Alanı, Hamza Bey Camii, "Vardar, Makedonia, Şadırvan, Aristoteles, Elefterios" meydanları Acropolis, Bizans Surları, Eski Selanik, "Ana Poli", Makedonya mimarisinin hakim olduğu evler, sokaklar, Vlatadon Manastırı, Yedikule Zindanları'nda şehre kuş bakışı seyir, fotoğraf molası, Alaca İmareti ve Camii noktaları ile sürüyor. Meteora Manastır ziyareti ve Kalambaka'nın gezginleri selamlamasının ardından Atina'da panoramik şehir turu yapılıyor. Acropolis, Agora, Zeus Tapınağı, Parlamento Binası, Syntagma ve Omonia Meydanları, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Başbakanlık Konutu, Tarihi Olimpiyat Stadyumu, Panepistimiou Bulvarları, Ulusal Kütüphane ve Akademi Üniversitesi görülecek yerler arasında yer alıyor.
 
Gökyüzüne yakınlığıyla keşfedilmeyi bekleyen Meteora Turu, STH Turizm farkıyla 750 Euro'dan başlayan fiyatlarla kişiye özel her gün çıkışlı olarak beş gün boyunca ziyaret edilebiliyor.