info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dikkat! Sağanak Yağış Geliyor

Meteorolojiden alınan bilgilere göre yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor.

Yağışlar, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karaman, Niğde, Sivas, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde etkili olacak.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karaman, Niğde, Sivas, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 5 ila 8 derece azalacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, iç ve batı bölgeler ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda da yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
 
KUVVETLİ RÜZGAR
 
Rüzgarın; iç ve batı bölgeler ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
 
TOZ TAŞINIMI
 
Meteoroloji ayrıca İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğini belirterek, hava kalitesinde azalma, düşük görüş mesafesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı. (26)
 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (28)
 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı. (25)
 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)
 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)
 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)
 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (23)
 
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(32)
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısı ile öğle saatlerinde bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kıyı Ege kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Antalya, öğle saatlerinde Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor.
 
İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Karaman ve Niğde, akşam saatlerinde Yozgat ve Sivas çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.
 
DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeybatısı ile Malatya, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatı kesimlerinin yer yer çok bulutlu.