info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Elektrik Borcundan Hapsemi Giriyor

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Elektrik Borcundan Hapsemi Giriyor

GUİNNESS rekorlar kitabı Türkiye temsilcisi ve Benin başkonsolosu,çevreci profesörün konsolosluk ve dernek ofisine 34 bin liralık elektrik faturası gelmesiyle,ünlü profesör hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya.
Her ay düzenli olarak otomatik ödeme sistemiyle faturaları ödediklerini söyleyen Orhan Kural,bir hata neticesiyle hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu,bu konuda kamuoyunun yardımını talep ettiğini ifade etti.Orhan Kural açıklamasında;
 
“Hapise girmeye hazırlanıyorum!
Hayatım boyunca haksızlıklara karşı mücadele ettim. Masumları korumaya çalıştım.
30 metrekarelik dernek ve konsolosluk binamızdaki ofisimize 34.000 TL elektrik borcu geldi. Oysa ki her ay saatimizin gösterdiği miktar otomatik olarak banka tarafından ödenmektedir.
3 gündür çok sayıda BEDAŞ yetkilisiyle görüştüm, yüzlerce telefon konuşması yapıldı. Ve şu ana kadar herhangi bir sonuç yok.
Bu miktar benim 7 aylık profesör maaşıma tekâbul etmektedir.
Ve lütfen araştırın, bugüne kadar her vergimi ilk ödeyenlerdenim. Devlete hiç bir zaman bir kuruş bile borcum olmamıştır.
Acaba güçleri sadece benim gibi vatandaşlara mı yetiyor?
İlginçtir, bu ceza bana Perşembe günü (31 Mart 2015) sabah 9 buçukta bildiridi. Ve 10 buçukta tüm Türkiye’nin elektriği kesildi (yorum yok)!
6 nisan Pazartesi günü saat 14’te cezanın geldiği dernek ve konsolosluk binamızın önünde, hapise girmeden önce bir açıklama yapacağım. Tek üzüntüm evde, okulda ve sokakta baktığım hayvanlar. Bu süre içinde nasıl beslenecekler? Bu konuda yardımcı olacak olan olursa sevinirim. Onlardan endişe duyuyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.”Dedi.
Çevreci profesörün durumundaki gelişmeler merakla bekleniyor.
Kaynak : Murat Ürtekin