info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul da Olimpiyat Adaylığı Toplantısı

Dünyanın dört bir tarafından gelen spor endüstrisi uzmanları, 2020 Olimpiyatları na aday İstanbul da bir araya geldi.

Dünyanın dört bir tarafından gelen spor endüstrisi uzmanları, 2020 Olimpiyatları'na aday İstanbul'da bir araya geldi.
 
Bugün İstanbul'un kalbinde sona eren Uluslararası Herald Tribune Sport Business Zirvesi, Adaylık Komitesi'nin Cumartesi günü Lozan'da Milli Olimpiyat Komiteleri Birliği'ne yapacağı sunum öncesinde, şehrin dünya sporundaki artan ününü gözler önüne serdi.
 
Bu zirve ile dünya spor endüstrisinin en saygıdeğer uzmanları dünya sporunun gündeminde yer alan önemli konuları tartışmak üzere İstanbul'a geldi. Uzman konuşmacılar arasında; UNESCO'da Yönetici Phillip Müller-Wurth, West Nally CEO'su Patrick Nally, UNESCO Spor Şampiyonu Sergey Bubka yer almaktaydı ve her biri spor için detaylı bir plan yaratma konusunda konuştular. Euroleague Basketball CEO'su Jordi Bertomeu sporun sosyal değişim için nasıl kullanılabileceği konusuna değindi ve Payne Sports Media Strategies Başkanı ve CEO'su Michael Payne ise Olimpiyat Oyunları'nın 21. Yüzyıldaki rolünden bahsetti.
 
Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Profesör Uğur Erdener, spor altyapısı ve katılım konusunda İstanbul'da ve tüm Türkiye'de yapılan devasa yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 
Konferansın açılışında delegelere seslenen Profesör Uğur Erdener, "Spor, Türkiye'de hiçbir zaman bu kadar güçlü olmamıştır. Sahip olduğumuz Ulusal Spor Planı, amatör spordan elit spora olmak üzere her seviyedeki sporda gelişme için yıllık 500 milyon ABD doları ayrılması anlamına gelmektedir. Türkiye ülke çapında yaklaşık 700 spor tesisi ve 25 stadyum için 2,5 milyar ABD doları tutarında ilave bir yatırım yapmaktadır. Dünya standartlarındaki çoğu spor tesisimiz halihazırda mevcut olup; Seyrantepe Stadyumu, Ataköy Atletizm Arena, Sinan Erdem Spor Salonu ve Ataşehir Arena gibi spor tesislerimiz yalnızca son beş yıl içinde inşa edilmiştir. Bu sayede son yedi yılda, son 12 ayda düzenlenen birkaç dünya şampiyonası da dahil olmak üzere, 40 büyük müsabakaya ev sahipliği yaptık" dedi.