info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşte Dünyanın En Hızlı Otomobili

Uzun süredir Bugatti Veyron’da bulunan dünyanın en hızlı otomobili unvanı el değiştiriyor.

Spor otomobillerin günümüzde bir hayli hızlı olduklarını söyleyebiliriz. Ancak bazı şirketler gerçekten sınırları zorlamayı seviyor.
 
Bu anlamda herkesin bildiği spor otomobil Bugatti Veyron, 2010 yılında ulaştığı 431,072 km/s ile dünyanın en hızlı otomobili unvanının sahibiydi. Ancak aradan geçen yaklaşık 4 yıl sonunda dünyanın en hızlı otomobili unvanı Hennessey Venom'a geçti.
 
Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen yeni bir hız denemesinde Hennessey Venom, Bugatti Veyron'un saatte 431 km'lik hızını 435,31 km'le geçti. Bu hız denemesi esnasında Hennessey Venom GT'yi, Michelin lastik test mühendisi, Miller Motorsport yöneticisi ve yarışçı Brian Smith kullandı. Henessey Venom'un 1244 beygir gücündeki 7 litrelik V8 motora sahip olduğunu belirtelim.
 
Öte yandan bu hız rekoru şu an için Guinness tarafından onaylanmış değil. Bunun sebebi ise belirtilene göre, aracın aynı yolda hız rekorunu bir de ters yönde kırması gerekiyordu. Ancak hız denemesinin yapıldığı yer NASA'ya aitti ve bir ikinci deneme için NASA'dan izin alınamadı. Ancak artık herkes 1.2 milyon dolar değerindeki bu canavarı dünyanın yeni en hızlı otomobili olarak kabul ediyor.