info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Japonya da 7,4 Şiddetinde Deprem!

Japonya nın kuzeydoğu kıyısının 40 kilometre açığındaki 7,4 büyüklüğünde deprem olduğu belirtildi. Depremin ardından tsunami alarmı verildi. NHK televizyonu, tsunami alarmı verilen bölgede yaşayanlara televizyondan yüksek yerlere çıkmalarının anons edildiği belirtildi.

11 Mart'ta tarihinin en büyük depremini yaşayan Japonya yine sallandı.  7,4 büyüklüğündeki deprem yerel saatle 23.39'da gerçekleşti ve yaklaşık bir dakika boyunca sürdü, başkent Tokyo'da da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Depremin merkez üssünün ülkenin kuzeydoğusunda nükleer santral bölgesi Miyagi olduğu belirtildi.

2 metrelik dev dalgalar bekleniyor

7,4 büyüklüğündeki depremin ardından ülkenin kuzeydoğusu için tsunami uyarısı yapıldı. Bölgede İbaraki ve Fukuşima nükleer santrali bulunuyor. Japon televizyonlar 2 metrelik dalgalar beklendiğini duyurdu. Depremin Japonya'yı tarumar eden tsunami felaketinin gerçekleştiği yere 50 km uzaklıkta gerçekleştiği kaydedildi. Daha önce kriz yaşanan Fukuşima'daki nükleer santralde ise anormal bir durum yok.

Geçen ayki depremin artçısı

AP ajansı, bu depremin geçen ayki 9 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu bildirdi. NHK televizyonu, tsunami alarmı verilen bölgede yaşayanlara televizyondan yüksek yerlere çıkmalarının anons edildiği belirtildi.

Japonya 11 Mart'ta sarsılmıştı

Japonya 11 Mart'ta da 9.0 büyüklüğünde bir depremle sarsılmış, depremin ardından Tokyo'nun kuzey kıyısını tsunami vurmuştu. Dev dalgalar karada ilerlemiş ve ülkede büyük yıkıma yol açmıştı. Deprem ve tsunami felaketlerinin ardından zarar gören Fukuşima nükleer santralinin yarattığı nükleer tehlike hala korku saçıyor ve dünyada tartışılıyor.