info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaddafi Ateşle Oynuyor

Uluslusarası güçlerin askeri müdahale hazırlıklarına hız vermesi üzerine dün çark ederek tek yanlı ateşkes ilan eden Libya lideri Muammer Kaddafi, bu sabah saatlerinde isyancıların kalesi Bingazi yi yeniden bombalamaya başladı. İsyancılar, hava saldırısı gerçekleştiren bir savaş uçağını düşürdü. Pilotlardan sadece birinin kurtulduğu tahmin ediliyor.

Bingazi'ye havadan bomba yağdıran Kaddafi güçlerinin, kenti aynı zamanda top ateşine tuttuğu ifade edildi.

El Cezire muhabiri, bombardımandında kent merkezindeki Cemal Abdülnasır caddesinin vurulduğunu bildirdi.

El cezire televizyonu ayrıca, Kaddafi'nin emrindeki askerlerin, Bingazi'nin batısındaki banliyölere girdiğini belirtti.

Kenti bombalayan Kaddafi güçlerine ait bir uçak da isyancıların açtığı ateş sonucu düştü. AFP ajansının geçtiği fotoğraflarda, vurulan uçağın alevler içinde yere çakıldığı görüldü.

Düşen uçaktan iki paraşütün açıldığı, ancak paraşütlerden birinin boş olduğu gözlemlendi.

LİBYA HÜKÜMETİNDEN YALANLAMA

Kaddafi'ye bağlı güçlerin muhaliflerin kontrolündeki Bingazi'ye saldırı düzenlediği haberlerini yalanlayan Libya hükümeti ise isyancıları suçladı.

İbrahim, köy ve kasabalara saldırılar düzenleyen muhalif güçlerin dışarından yabancı müdahaleyi kışkırtmaya çalıştıklarını öne sürdü.

Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, “Bingazi'de hiçbir şekilde saldırı yok. Söylediğimiz gibi ateşkese uyuyoruz ve uluslararası gözlemcilerin gelmesini istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEMİŞLERDİ

Kaddafi dün, BM Güvenlik Konseyi’nin Libya’yı uçuşa yasak bölge ilan etmesi ve sivillerin korunması için, “gereken önlemlerin alınması” yönünde karar alması üzerine geri adım atarak, isyancıları hedef alan tüm operasyonların durdurulduğunu açıklamıştı.

İsyancılara diyalog çağrısı da yapan Kaddafi, inandırıcı olabilmek için Türkiye’den ateşkesin uygulanması ve denetlemesi için yardım istemişti.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayın