info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Messi nin Olimpiyat Tercihi İstanbul!

Dünya 2020 Olimpiyat oyunları için Cumartesi günü Arjantin de yapılacak oylamaya kilitlendi. İstanbul, Madrid in olimpiyat kampanyasında yer almayı reddeden, THY yüzü Arjantinli Messi ile son düzlükte güç aldı.

Spor dünyasının en büyük şöleni olan Olimpiyat Oyunları'nın 2020 yılı evsahibini belirlemek için 113 kişilik Olimpiyat Komitesi, 7 Eylül'de Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te toplanıyor. Daha önce 4 kez Olimpiyatlar'a aday olup başarılı olamayan İstanbul ilk kez oyunlara evsahipliği yapmaya bu kadar yakın... Bakü, Roma gibi şehirlerin yarıştan düşmesiyle finale kalan üç şehir Tokyo, Madrid ve İstanbul son kozlarını hafta sonu Arjantin'de paylaşacak. Bu nedenle Başbakan Erdoğan'ın liderlik ettiği dev bir heyet de Buenos Aires'e adeta çıkarma yapacak.
 
Madrid'e veto
Aday şehirler tanıtım filmleriyle dünyaya kendilerini tanıtarak Olimpiyat Komitesi'nin dikkatini çekmeye çalışırken Barcelona Futbol Kulübü'nün dünyaca ünlü Arjantinli yıldızı Lionel Messi, yıllardır top koşturduğu İspanya'nın tanıtımında rol almayı reddetmişti. Messi'nin bu kararı ülkede büyük tartışma yaratırken Arjantinli yıldızın tercihini İstanbul'dan yana koyduğu bu hafta Buenos Aires caddelerinde boy göstermeye başlayan Türk Hava Yolları afişleriyle açığa çıktı.