info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oyuncak Değil, Geleceğin Oteli!

Hong Kong merkezli bir tasarım şirketinin mimarları, TIR’larla taşımacılıkta kullanılan konteynerleri, markalı odalara çevirerek, bunlardan yepyeni bir otel konsepti yarattı.

OVA Studio tarafından tasarlanan ve konteynerlerin üst üste dizilmesiyle ortaya çıkan otelin, gelecekte Hong Kong dışında dünyanın başka ülkelerinde de kurulmasını, böylelikle isteyenlerin, beraberinde odalarını bu ülkelere de götürebilmesine olanak tanıyacak.

“Hive-Inn” adı verilen proje ile her bir konteyner, bir markaya tahsis ediliyor. Markalar, bu konteynerin dışını kendi logo ve renkleriyle süslerken, isterlerse iç mekanını da marka imajına uygun döşeyebiliyor. Otelin merdiven, asansör ve diğer temel bölümleri için ortaya betonarme bir bölüm yapılırken, binanın kalan bölümü, konteynerlerin rahatça girebileceği ve bunları taşıyabilecek çelik ağ sistemiyle yapılıyor.
 
İstediğin yere götür
 
Markalar tarafından hazırlanan konteynerler, binanın çatısında bulunan bir vinçle, önceden belirlenen kata veya bölüme yerleştiriliyor. Tıpkı Jenga oyununu hatırlatan bu yapıda istenilen konteyner, geretktiğinde çıkarılıp bir başkasıyla değiştirilebiliyor.
 
Projenin tasarımcıları, bu yapının sadece otel değil, istenirse Hastane, rezidans ya da ofis olarak da tasarlanabileceğine dikkat çekerken, aynı konseptin Hong Kong’un yanı sıra New York, Los Angeles, Londra, Rio De Janeiro, Cape Town, Dubai, Moskova gibi dünya kentlerinde de kurulmasının düşünülebileceğini de kaydediyor. Bu sayede, isteyen ve gücü olanlar, bu kentlerden birine gittiklerinde “konteyner ev”lerini de beraberlerinde götürebilecek, gittikleri yerde kendi evlerinde ya da odalarında kalabilecek.
 
Proje çok parlak ve akıllıca olsa da, şimdilik yapım konusunda kesin bir karar verilmediğine dikkat çekiliyor.