info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Telefon Dolandırıcılarına 14 İlde Operasyon; 68 Gözaltı

Şanlıurfa merkezli olarak 14 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik operasyonda 68 kişi gözaltına alındı.

 

Şanlıurfa merkezli olarak 14 ilde Telefon dolandırıcılarına yönelik operasyonda 68 kişi gözaltına alındı.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü polisleri, son zamanlarda artan telefonla dolandırıcılık olayları üzerine soruşturma başlattı. Mağdur vatandaşların ifadeleri ve polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonunda; şebeke halinde dolandırıcılık yapan kişiler belirlendi. Polislerin takibinde şebeke üyelerinin telefonla aradıkları kişilere kendilerini adli, askeri veya polis yetkilisi olarak tanıtıp suçlamalar yönelterek verdikleri hesaplara para aktarmasını sağladıkları saptandı. 5 ay süren takip sonunda şebeke üyelerini ve çalışma yöntemini belirleyen polis, savcılık kararı ile bu sabah şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı.
 
2 bin polisin katılımı ile Şanlıurfa'nın yanı sıra İstanbul, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Antalya, Hatay, Mersin, Eskişehir, Kırklareli, Adıyaman, Edirne, Tekirdağ ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyonlarda; 68 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada; 25 bin lira para, çok sayıda Cep telefonu, sim kart ve Bilgisayar ele geçirdi. Gözaltına alınan 68 şüphelinin bloke edilen hesaplarında ise 500 bin liranın bulunduğu belirlendi. Yetkililer, şebeke üyelerinin son aylarda benzer yöntemler ile yaklaşık 50 kişiyi 1 milyon lira dolandırdığını bildirdi.
 
Şanlıurfa'ya getirilecek olan şüphelilerin; 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak' ile 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından sorgulanacakları öğrenildi.