info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Times: Erdoğan Ülkeyi Bölüyor

İngiliz Times gazetesi Başbakan ın Gezi Parkı yla ilgili açıklamalarını eleştirdi.

İngiliz Times Gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın "sert söyleminin ülkede bölünmeye neden olduğunu" savunurken "Gelecek yıl Mart ayında yerel seçimler, en geç Haziran'da da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak Başbakan Recep Tayyih Erdoğan'ın "sert söyleminin ülkede bölünmeye neden olduğu" öne sürülüyor.
 
İngiliz Times Gazetesi, gelecek yıl yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını anımsatarak "Erdoğan protesto gösterilerini kendisine verilen desteği arttırmak için kullanıyor" iddiasında bulundu.
 
Times gazetesinin, BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberinde Erdoğan'a verilen desteğin "kutuplaştığını" savundu.
 
Başbakan'ın devam eden "sert söyleminin ülkede bölünmeye neden olduğunu" öne süren gazete, "Gelecek yıl Mart ayında yerel seçimler, en geç Haziran'da da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Erdoğan protesto gösterilerini kendisine verilen desteği arttırmak için kullanıyor" görüşünü de dile getirdi.
 
Times, Gezi Parkı protestoları başlamadan önce yapılan bir kamuoyu yoklamasının da sonuçlarını aktarırken de "Araştırmanın sonuçları hem Erdoğan'ın popülerliğini hem de kendisine verilen desteğin ne kadar kutuplaştığını ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Haberde Pew Araştırma Şirketi'nce gerçekleştirilen anketin sonuçlarına ilişkin olarak "Mart ayında Erdoğan'a olumlu bakanların oranı yüzde 62'ydi. Bu oran günde beş vakit namaz kıldığını söyleyenler arasında yüzde 75'e çıkıyor. Nadir olarak namaz kıldığını söyleyenler arasındaysa Erdoğan'ı olumsuz değerlendirenlerin oranı yüzde 61" denildi.