info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Ve Dünya Gündemi

Yeni yıla girmemize çok az kaldı.

2017'de Türkiye ve dünya gündemi çok karışıktı. Umarız 2018 yılı gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşir

2018 senesi içinde göze çarpan önemli gökyüzü olayları, transitler neler bunları beraber inceleyelim.

2018 senesinin göze çarpan astrolojik göstergeleri ilk etapta şunlar;

Satürn'ün artık Oğlak burcunda seyahat etmesi.

Mayıs ayında Uranüs'ün burç değiştirip Boğa burcuna geçecek olması. Meydana gelecek olan 5 tane tutulma.

Öncelikle SATÜRN! Satürn; astrolojide karmanın lordu olarak biliniyor olsa da, genel olarak görevi disipline etmek, düzen getirmek, zaman zaman köşeye sıkıştırarak sınavlara tabii tutmaktır. Satürn yıl boyunca OĞLAK burcunda seyahat edeceğinden dolayı bu dönem haksız kazançları olan, büyük köklü firmaların el değiştirdiğine, ekonomiyi elinde tutan firmaların eskisi kadar da güçlü kalamadıklarına da şahit olabilir.

İş hayatındaki köklü firmaların tam bir sınav zamanı başlıyor aslında. Firmalarda küçülmeler, toplu işten çıkarmalar da söz konusu olabilecektir. Bir çok köklü isim yapmış olan firma, yeni sert kurallar ve düzenlemeler getirmek zorunda kalacaklardır kendi iş düzenlerinde. Sadece bununla da değil, iş ve çalışma hayatı üzerinde yeni büyük değişimlere de hazır olun. SSK olur, çalışma saatleri üzerinde olur, izin günlerinde olur fark etmez, yeni düzenlemeler ve sert kurallarda gelecektir peşi sıra bu dönemde. İş ve işçi bulma kurumlarının iş yükleri çok daha artacak. Daha verimli çalışma yollarına doğru gelişme yaşayacaklardır. Bu dönem özellikle kariyer siteleri, devletler iş bulma imkanları konusunda daha çok çalışacaklardır. Daha önceki Satürn Oğlak dönemlerinde, işçilerin toplu grevleri gündemde olmuş. Ekonomik yeni yaptırımlar ve politikaların olacağı bir döneme giriş yapıyoruz. İnanın bana ekonomik olarak 2018 ve 2019 pek parlak değil. Ciddi tehlike çanlarının çalacağı bir süreç. Bankalara yeni düzenlemeler, faiz oranları, kart kullanımları…vs her şekilde bankalarda da ciddi denetimler, düzenlemeler ve yeni kurallar gelecektir. Belki de işsizlik maaşları üzerinden de tasarrufa gidilebilir kim bilir. Bu tasarruflar askeri, ordu, polis harcamalarında da yapılabilir. Yerli mallarına karşı ilginin artması için de çalışmalar yapılabilir. Bu dönem aslında yeni ekonomik sistemlerin, yeni ekonomik modellerin geleceğine de işaret etmekte. Ülkeler arası ekonomik yaptırımlar, güç oyunları da ne yazık ki giderek artacaktır. Bu süreçte yöneticilere karşı suikast girişimleri de olabilir. Suikastlerle dünya çalkalanabilir.

Bunun yanı sıra Satürn Oğlak süreci bazı devletlerin yıkımına neden olurken diğer yandan yeni devletlerin kurulmasına da yardımcı olacaktır. Keza bazı eyaletlerde aynı şekilde bağımsızlıklarını ilan edeceklerdir. Sovyetler Birliği de Satürn’ün Oğlak burcunda seyahat ettiği dönem dağılmaya başlamıştı. İnşaat sektörüne de yeni yaptırımlar ve kurallar gelecektir. Rantsal dönüşüm süreci yavaş yavaş askıya alınacaktır. Tabii ki ekonomik olarak olası bir diğer krizin sorumlusu da bu sektörden dolayı olabilir. Konut sektörünün finansal açığı ekonomiyi zorlayabilir. Ve en önemlisi askeri düzen ve ordu! Bu alanlarda da yeni kurallar gelirken, bedelli askerliğin çıkması da pek olası hem 2018 hem 2019 yılında.

Genelkurmay Başkanları, komutanlar değişmeye başlarken, ordu içinde önemli yapılanmaların olacağı bir süreç bizleri bekliyor. arihi eserler, müzeler, tarihi yerlerin önemli çok daha artarken, eskiye ait kültürlerin, geleneklerin veya göreneklerin yeniden canlandırılması adına adımlar atılabilir. Tabii bu dönem özellikle tarihi eser kaçaklığında gözle görülür artışlarda söz konusu olabilir. Müzelerin, tarihi yerlerin güvenliklerinin daha da dikkat edilmesinde fayda var. Bu dönem yeni önemli müzeler açılabilir. Yeni önemli arkeolojik kazılarda tarihi değiştirecek yazıtlar, kitabeler bulunabilir. Yeni bir sürü özellikle heykeltraş sergileri açılabilir. Heykeltraşların isimleri ön planda olabilir. Pek tabii Satürn’ün toprak grubu bir burca geçiş yapması, depremleri de tetikleyen bir durum yaratacaktır. Dış politikada bir takım engeller ve pürüzlerle uğraşacağımız bir süreç var önümüzde.

Özellikle de komşularla olan ilişkilerimizin testlerden geçeceğini göstermekte. Özellikle güney sınırların, Suriye ve Kuzey Irak ile olan ilişkilerin hassas bir terazide olacağını göstermekte. Özellikle de hem ekonomik hem de askeri konularda bıçak sırtı bir süreç yaşayabileceğimize işaret etmekte. Diğer ülkelerle olan diplomatik ilişkilerimizde, eksik ve zayıf olduğumuz alanları tespit etmeliyiz. O alanlarda kendimizi geliştirmemizde yarar var. Bir takım önemli ekonomik anlaşmalar ve yeni dengeler kurulmaya çalışılırken, diğer yandan bazı ülkelerle de diplomatik krizlerle de uğraşmamız gerekebilir. Özellikle dış siyasetin gündem konusu, Türkiye’nin kendi iç ilişkileri olabilir. 2018 senesi Mayıs ve Haziran ayları özellikle dengelerin zaman zaman bozulabileceğini söylemekte pek yanlış olmaz.

Sıra geldi URANÜS'e!

Uranüs; şok edici, ani, skandallar, birden ortaya çıkan durumlar ile ilgilidir. Dünya astrolojisinde ise sağ görüşlü kişiler, bireysellik, salgın hastalıklar, şimşekler, depremler, uçaklar, faşizm, bilimsel yeni gelişmeler, patlamalar ve anarşi demek. Sıra geldi URANÜS'e! Uranüs; şok edici, ani, skandallar, birden ortaya çıkan durumlar ile ilgilidir. Dünya astrolojisinde ise sağ görüşlü kişiler, bireysellik, salgın hastalıklar, şimşekler, depremler, uçaklar, faşizm, bilimsel yeni gelişmeler, patlamalar ve anarşi demek. Uranüs 15 Mayıs'ta 7 senedir seyahat ettiği Koç burcundan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapacak.

Uranüs'ün Koç burcu seyahati süresince; Ortadoğu'da Arap baharı başladı, liderler devrildi, dünya üzerinden savaş senaryolarının biri bitti biri başladı. Sürekli patlamalar, terör olaylarında nabız adeta hiç düşmedi. Şimdi Uranüs yeni bir seyahate hazırlanıyor, Boğa burcunda. Boğa burcu astrolojide, para, ekonomi, tarım, toprak, sermaye, nakit akışı, alışkanlıklar ve düzen ile ilgilidir. Diğer yandan, yeme içme, sanatta boğa ile ilişkilendirilir. Uranüs'ün Boğa burcunda 2026 yılının son aylarına kadar seyahati devam edecek. Oldukça uzunca bir süre. Bu dönem öncelikle finansal koşullarda aniden meydana gelen, şok edici, birden ortaya çıkan durumların oluşmasını bekleyebiliriz.

Ekonomik sistemlerin artık tamamen değişeceğini, kapitalist sistemin artık çalışmamaya başladığını ve yeni ekonomik sistemlere doğru bir geçişin yavaş yavaş adımlarının atılacağını düşünebilir. Bu dönem bitcoin…vb sanal para birimlerinin yaşamımız içinde daha yaygın bir kullanım alanına sahip olacağını söylemekte hata olmaz. Bankacılık sistemleri, bankalar üzerinde de önemli değişimler, uygulamalar olacaktır. Tüketim yerine, daha üretim odaklı bir ekonomik sisteme doğruda bir geçiş olması muhtemeldir. Özellikle topraktan çıkan ürünler, tarımcılıkla ilgili yeni buluşlar , yöntemler söz konusu. Belki de topraksız tarım yapılmaya başlanacaktır.

Yeni yerleşim ve yaşam formları ortaya çıkabilecektir. Bu geçiş deprem hareketlerini arttırıcı bir etki yaratacaktır. Çok büyük depremler dönemine girmiş olacağız, dünyada. Yine dünya dışında yerleşim kurmayla ilgili gelişmelerinde hızlanabileceği bir süreç olacaktır. Uranüs'ün Türkiye haritasında, 11. ev dediğimiz bir alana geçiş yapıyor. Dünya astrolojisinde göre 11. ev; parlamento, meclis, ülkenin dostları, mevzuat, yasalarla ilgilidir. Bu geçişle birlikte mecliste çok büyük değişimlerin meydana gelmeye başlayacağını görebiliriz. Bu geçiş bir ihtimal erken seçiminde sinyallerini veriyor olabilir. Yasalarda radikal değişiklikler meydana gelmeye başlayabilir.

Bu değişiklikler daha muhafazakar değişikliklerin olabileceğine işaret etmekte. Bu tarih itibari ile Uranüs yönetim alanından çıkacağı için, OHAL'inde sona ereceği bir zamanı gösterebilir. Başkanlık sistemi için çalışmalarda aynı şekilde hızlanabilir. Yeni, normalde olasılıksız gibi görünen ittifaklar oluşmaya başlar. Dostluk kurduğumuz ülkeler değişmeye başlar. Uluslar arası alanda yeni gruplar kurulabilir ve bu gruplarda liderlik söz konusu olabilir.

Bu geçiş ekonomik olarak ta özel bir etkiye sahip, zira bu tarih itibari ile ekonomi politikalarımızda da çok radikal değişikliklere gideceğimizi, çok farklı ülkelerle ticari ilişkiler içine gireceğimizi gösteriyor.

Bu sene 5 tane tutulma meydana gelecek. Tarihleri ise sırayla;

31 Ocak’ta 11 derece Aslan burcunda tam Ay Tutulması

15 Şubat’ta 27 derece Kovada parçalı Güneş Tutulması

13 Temmuz’da 20 derece Yengeç burcunda parçalı Güneş Tutulması

27 Temmuz’da 4 derece Kova burcunda tam Ay Tutulması

11 Ağustos’ta 18 derece Aslan burcunda parçalı Güneş Tutulması.

Aslan/Kova aksı, bir yandan yöneticilerin baskıcı ve kuralcı tavırlarını gösterirken diğer yandan halkın özgürlük isteklerini, hareketlerine işaret eder. Bu sene bol bol bu temalarla karşılaşacağız demektir. Bir yandan özgürlükler, eğlence anlayışı, oyuncular, sanatsal konularda bazı kısıtlamalar oluşurken diğer yandan buna karşı çıkan bir kitle ve çekişmelere şahit olacağız. Aslan/Kova aksının tutulmaları geçen sene başladı ve bu sene artık sona erecek. Türkiye haritasında bu tutulmalar para ve ekonomik göstergelerin olduğu alanlara düşmekte. Sene boyunca yolsuzlukla yargılanan Zarrab'tan tutun da, doların dengesiz hareketlerine kadar birçok ekonomik hareketlilik yaşadık. Bu sene de tutulmalar yine bu alanlara düşeceğinden dolayı, yine ekonomiyi ilgilendiren önemli zaman zaman skandal durumlar söz konusu olabilecektir. Fakat bu tutulmalarda tiyatro, sinema, spor ile ilgili konularda çok güzel başarılara imzanın atılacağını bu konularda da olumlu anlamda ön planda olabileceğimizi göstermekte. Yalnız özellikle Şubat ayındaki tutulma ile, ilişkiler, cinsellik, seksüel bir takım skandalların gündeme gelebileceğine işaret etmekte.

Aslan/Kova aksı, bir yandan yöneticilerin baskıcı ve kuralcı tavırlarını gösterirken diğer yandan halkın özgürlük isteklerini, hareketlerine işaret eder. Bu sene bol bol bu temalarla karşılaşacağız demektir. Bir yandan özgürlükler, eğlence anlayışı, oyuncular, sanatsal konularda bazı kısıtlamalar oluşurken diğer yandan buna karşı çıkan bir kitle ve çekişmelere şahit olacağız. Bu tutulmalar içinde özellikle 27 Temmuz’da meydana gelecek olan 4 derece Kova burcundaki tutulmaya daha çok dikkat kesilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 1999 depreminde gökyüzünde tutulmalar yine 4 derece Kova burcunda gerçekleşmişti.

Aynı derecede ve benzeş bir kalitede gerçekleşmişti. Bu yüzden de Temmuz ve Ağustos aylarını depremler konusunda endişe verici olduğunu düşünüyorum. 13 Temmuz’da meydana gelecek olan Yengeç burcundaki Güneş Tutulması ile de tutulmalar yön değiştirmeye başlıyor. Bu da yeni sınavlar dönemi demek. Türkiye'de özellikle yükselen Yengeç bir ülke olduğu için, bu yeni başlayan tutulmalar serisi bizim için ekstra önemli. Özellikle dış politika, diğer ülkelerle olan ilişkilerimiz ve kendi iç politikamız açısından. Dış politikada dengelerin değişeceği bir sene bekliyor bizleri. İlişkiler oldukça hassas olacaktır. Bu yüzden düşman toplamak yerine, daha ılımlı ve ilişkileri onaran bir politika izlenmesinde yarar vardır.

Ülke içinde ayrıştırıcı ve kutuplaşma yaratacak her türlü adımlardan kaçınmak yerinde olacaktır. Kutuplaşmanın artabileceği zamanlar. Yine ülkemiz için, Mart sonu ve Nisan ayının oldukça kritik bir zaman olduğunu düşünüyorum. Zira astrolojinin iki kötücülü Mars ve Satürn, Türkiye'nin komşularını ve diplomatik ilişkilerine işaret eden yerde birlikte hareket edecekler. Düşmanlıklarla karşılaşabilir, hedef haline gelebilir, diplomatik ve ticari ilişkiler zarar görebilir bu süreçte. Ekonomik bir takım yaptırımlar, zorlanmalarla karşılaşabiliriz. Bir diğer olası senaryo da terör olaylarında artışlar ve patlamalar olabilir.

Diğer yandan sene boyunca Neptün'ün Plüton ile kuracağı kontaklarla din ve inançlar konusunda daha da güçleneceğine işaret etmekte. Türkiye'nin güçlenmesi, gücünün diğer ülkeler tarafından görülmesi, ilerlemek için fırsatlar, halkın refah ve huzurunun artmasına yardımcı olacak gelişmeler. Burada ülke açısından yeniden doğuşu simgeleyen göstergeler var. İktidar halkın üzerinde mutlak güce sahip oluyor ve alacağı kararlar daha ılımlı bir şekilde kabul ediliyor.

Dünya üzerinde ise Çin ekonomik olarak güçlenmeye hızla devam ederken, şu dönem gündem de olan Kudüs'ün başkent olma konusu, 2018'in genelinde güncelliğini korumaya devam edecektir.

Fakat diğer yandan Neptün; Türkiye'nin tepe noktası dediğimiz bir alandan geçecek. Bu önemli olacaktır. Çünkü tepe noktası, ülkenin amaçlarını, hedeflerini, iktidara işaret eder. Neptün'de genel olarak belirsizlikler, karışıklıklar, kandırılma, yaratıcılık, sanatla ilgilidir. Bu sene Mayıs ile Eylül arasında özellikle ülkenin amaçları ve yönetim ile ilgili belirsizlikler zaman zaman gerçek olup olmadığını anlamakta zorlanacağımız skandal durumların olabileceğini göstermekte. Bu geçiş süreci, ne yöne gideceğini bilemeyen insan gibidir, kafa karışıktır epey. Ülke olarak, bu süreçte amaçlarımız ve hedeflerimizde karmaşalar meydana gelebilir.

Manevi duyguların ve inançların güçleneceği bir zaman. Bu geçiş, sahte bir takım peygamberlerin de ortaya çıkabileceğini gösterebilir ve çok tartışma yaratabilir. İnançlarla ilgili bir takım konuların suistimale açık olabilir. Yine bu dönemlerde salgın hastalıklar, zehirlenmeyle ilgili konular sıkça gündeme gelebilir. Aşırı yağışlar, yağmurlar konusunda zarar görülebilir. Su taşkınları, sel gibi durumlar söz konusu olabilir. Uyuşturucu ile ilgili de bir takım skandallar söz konusu olabilir. Boğulma haberlerinde artışlar söz konusu olabilir. Yine ülke yönetiminde söz sahibi kimselerin varlıklarına, sağlıklarına olumsuz etki edebilecek, dışarıdan bir etki ile olumsuz durumlar söz konusu olabilir. Dünya üzerinde ise Çin ekonomik olarak güçlenmeye hızla devam ederken, şu dönem gündem de olan Kudüs'ün başkent olma konusu, 2018'in genelinde güncelliğini korumaya devam edecektir.

Trump’lı Amerika ile ne yazık ki dünya genelinde huzur yok. Savaşları tetikleyecek kararları ve davranışları, ekonomik olarak dengeleri alt üst edecek kararlar alınabilir. Fakat Amerika'nin bu iki sene içinde, düşman toplayıp, güç kaybetmeye başlayacağı, özellikle bu gücün daha çok ekonomik bir güç kaybı olabileceğinin, kendisine bağlı eyaletlerin özerklik savaşlarının başlayacağı bir süreç bekliyor.