info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yasaklı Meyve Can Aldı

Endonezya`da bir kişi, kamusal alanlara, toplu taşıma araçlarına ve havalimanlarına sokulması yasak olan duryan meyvesini aşırı tükettiği için hayatını kaybetti.

Endonezya'da Tangerang bölgesinde yaşayan 53 yaşındaki bir kişi, şoförü olduğu minibüsün içinde dün ölü olarak bulundu. Olay ile ilgili araştırma başlatan polisler ,adamın ölüm nedeninin ülkede yasaklı olan bir meyvenin aşırı tüketilmesi olduğunu tespit etti.

FAZLA TÜKETTİ

Yetkililer, yüksek tansiyon hastası olan kişinin, yarım kilodan fazla duryan meyvesi tükettiğini ve bu nedenle damarlarında oluşan yırtılma sonucu öldüğünü açıkladı.

Uzmanlar, yarım kilodan fazla duryan tüketiminin, kan basıncının yükselmesine ve tansiyona bağlı ani ölümlere neden olduğunu kaydetti.

YASAKLI MEYVE

Güneydoğu Asya ülkelerinde "meyvelerin kralı" olarak adlandırılan duryan meyvesi, bazı bölgelerde "cennet ve cehennem meyvesi" olarak da biliniyor. Kötü kokusu nedeniyle Güneydoğu Asya ülkelerinden bazıları, bu meyvenin kamusal alanlara, toplu taşıma araçlarına ve havalimanlarına sokulmasına izin vermiyor.